HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Tanúmeghallgatásokkal folytatódik ma a tárgyalás

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 Május 04    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A romák elleni támadássorozat vádlottjainak családtagjait, ismerőseit hallgatja meg ma tanúként Miszori László tanácsvezető bíró a Pest Megyei Bíróságon; az emberölési ügyben négy férfit vádolnak a hat halálos áldozatot követelő bűncselekménysorozat elkövetésével.

Hirdetmény

Az elmúlt négy tárgyalási napon az első- és a másodrendű vádlott közeli hozzátartozóit, illetve az ügy koronatanújának számító Fehérné Nyalka Évát, a vádlottak egykori munkáltatóját, az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád korábbi szeretőjét hallgatta meg tanúként a bíróság.
    

 

Miszori László tanácsvezető bíró - aki ellen több elfogultsági indítványt is beterjesztett az első- és a  másodrendű vádlott, a beadványok egyikét már elutasította a bíróság - többször figyelmeztette Fehérné Nyalka Évát és a másodrendű vádlott élettársát, K. Editet a hamis tanúzás és a hamis vád büntetőjogi következményeire, mert többször kerültek ellentmondásba korábbi nyomozati vallomásaikkal.
    

 

A ma reggel folytatódó tárgyaláson Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű, Pető Zsolt harmadrendű és Csontos István negyedrendű vádlott rokonait és barátait idézték be tanúnak.
    

 

A négy férfit az ügyészség aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, csoportosan elkövetett fegyveres rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolja.
    

 

A vádirat szerint a szélsőséges nézeteket valló Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Pető Zsolt és Csontos István célja kezdetben a romák közötti félelemkeltés volt, majd kifejezett ölési szándékkal hajtották végre a legapróbb részletekig megtervezett akcióikat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt