HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Újabb kizárási indítvány a bíró ellen elfogultság miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romák, bűnügy, jog, emberölés
2011 április 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Újabb, elfogultság miatti kizárási indítványt terjesztettek elő a romák elleni támadássorozat büntetőperében az öttagú bírói tanács elnöke, Miszori László ellen a Pest Megyei Bíróságon szerdán.

Hirdetmény

Az első és másodrendű vádlott, Kiss István és testvére Árpád egyaránt beadvánnyal fordult a bírósághoz. A tárgyaláson ismertetett két, hasonló tartalmú kizárási indítvány szerint a bírói tanács vezetőjétől azért nem várható el az ügy elfogulatlan megítélése, mert egy korábbi tárgyalás szünetében azzal fordult Csontos István negyedrendű vádlotthoz, hogy "el fog süllyedni". Az indítványok szerint ezzel a tanácselnök etikai normát sértett, megjegyzéséhez ugyanis magyarázatot is fűzött, amely szerint ha a vádlott nem él a tárgyaláson az észrevételezési jogával, akkor ez azt jelenti, hogy elfogadja az ott elhangzottakat. Ezzel pedig az indítványozók szerint a bíró az ügy olyan vádlottjának jelezte, hogy aktívabb magatartást vár tőle, aki terhelő vallomásokat tett társaira.

 

Miszori László a tárgyaláson jelezte, hogy a kizárási indítványokat felterjeszti a megyei bíróság kollégiumvezetőjéhez, ugyanakkor leszögezte azt is: "nem érzem magam az ügyben elfogultnak, és nem járulok hozzá a kizárásomhoz".

 

A bírói tanács elnöke ellen nem ez az első kizárási indítvány a romagyilkosságok büntetőperében, Miszori László jelezte, hogy még nincs tudomása arról, hogy a korábbi indítványt elbírálták volna.

 

A szerdai tárgyaláson a vádlottak ismerőseit, rokonait hallgatják meg tanúként, jelenleg Kiss Árpád barátnőjének, az ügy koronatanújának számító Fehérné Nyalka Évának a fia tesz tanúvallomást.

 

Az emberölési ügyben négy férfit vádolnak a hat halálos áldozatot követelő, romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozat elkövetésével.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt