HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - A vádlottak családtagjainak meghallgatásával folytatódik a tárgyalás

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 26    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A vádlottak családtagjainak tanúkénti meghallgatásával folytatódik szerdán a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. Az egyes cselekmények részletes elemzését csak egy hónap múlva, május 24-én kezdi meg Miszori László tanácsvezető bíró.

Hirdetmény

Legutóbb két napon át hallgatta meg a bíró az ötszörösen minősülő emberölés és más bűncselekmények vádjával indult büntetőügy koronatanúját, Fehérné Nyalka Évát, aki mind a négy vádlott munkáltatója volt, és az utolsó előtti, a tiszalöki gyilkosság után segítséget nyújtott a menekülő útvonalon elakadt autójuk kiszabadításában.

 

A tanú, aki szerelmi kapcsolatban állt Kiss Árpád elsőrendű vádlottal, és akit szintén előállítottak a sorozattámadás feltételezett elkövetőivel együtt, zavaros vallomásában egyre több ellentmondásba bonyolódott, ezért a bíró többször figyelmeztette a hamis tanúzás és hamis vád büntetőjogi következményeire, két alkalommal bírság kiszabását is kilátásba helyezte az eljárás akadályoztatásáért.

 

Fehérné Nyalka Évát tisztázatlan, ellentmondásos vallomásai miatt július 6-ra és 8-ra újra beidézte tanúként Miszori László bíró.

 

A szerda reggel folytatódó tárgyaláson Kiss Árpád elsőrendű vádlott feleségét, sógornőjét és más közeli hozzátartozóját hallgatják meg, majd a következő napokra a többi vádlott, így testvére Kiss István másodrendű, Pető Zsolt harmadrendű és Csontos István negyedrendű vádlott rokonait és barátait idézték be tanúnak.

 

Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére kedden elmondta, május 13-án a besenyszögi fegyverrablás részletes tárgyalásával veszi kezdetét az egyes cselekmények bizonyítási eljárása. Május 24-én és 25-én a galgagyörki fegyveres támadás bizonyítási eljárásával kezdődik a romák elleni sorozattámadás részletes elemzése.

 

Miszori László tanácsvezető bíró a legutóbbi tárgyaláson elmondta, a 2009. április 22-i tiszalöki és az augusztus 3-i kislétai gyilkosságról csak a nyári ítélkezési szünet után tárgyalnak. Az azt megelőző utolsó tárgyalási napot július 13-ra tűzte ki.

 

A monstre perben összesen 165 tanút és 30 szakértőt hallgatnak meg.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt