HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hajdúhadház - Folytatta járőrözését a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - ÖSSZEFOGLALÓ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 14    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai csütörtökön is folytatták a hét elején megkezdett járőrözésüket Hajdúhadházon; a belügyminiszter szerint szabálysértések történtek, a hatóságok ennek megfelelően fognak eljárni; a Jobbik úgy látja, hogy a jelenlegi hatalom is politikai eszközként használja a rendészeti erőket; hat civil szervezet közös levélben sürgette határozott fellépésre a kormányt, az országgyűlési képviselőket és a kisebbségi biztost.

Hirdetmény

Pintér Sándor belügyminiszter az egyesület tagjainak járőrözésével kapcsolatban csütörtökön Gödöllőn azt mondta, hogy "a szabálysértéseket a magyar rendőrség és a magyar joghatóságok annak megfelelően fogják kezelni, amilyen módon megsértették a törvényt".

 

Hozzátette: a törvényesség talaján áll és a törvények betartását kéri a magyar állampolgároktól, a rendőröktől pedig azt, hogy tartassák be azokkal, akik erre maguk nem hajlandóak.

 

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, az egyesület tagja csütörtök reggel tájékoztatta a helyi rendőrkapitányságot, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai folytatják a járőrözést Hajdúhadházon. A képviselő az MTI-nek a helyszínen azt mondta, hogy a rendőrségen felolvasták neki Pintér Sándor belügyminiszter korábbi nyilatkozatát, amely szerint a rendőrség megakadályozza a hasonló fellépéseket. Ennek - az egyesület szerint - nincs jogi relevanciája, így folytatják a járőrözést.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője, Bényi Mónika az egyesület járőröző tagjaival szembeni  rendőri fellépés lehetősége kapcsán azt mondta: a rendőrség a törvény erejétől fogva minden esetben fellép a közrend és a közbiztonság érdekében.

 

A szóvivő azon a budapesti sajtótájékoztatón beszélt erről, ahol bejelentette: a rendőrség kedden két betörőt fogott el Tégláson az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) segítségével. Mint elmondta: az OPSZ-hez tartozó téglási egyesület elnökhelyettese egy helyi lakos figyelmeztetése után ment be egy elhagyott családi házba, ahonnan gyanús fények és hangok szűrődtek ki. A polgárőr ezután két segítőjével a korábban már riasztott rendőrség megérkezéséig visszatartotta az épületből menekülni próbáló betörőket.

 

A rendőri intézkedés alatt egy hozzávetőleg húsztagú csoport jelent meg a ház előtti közterületen - közölte a szóvivő, aki azt nem tudta megmondani, hogy az illetők valamilyen szervezethez tartoztak-e.

 

A rendőrségi tájékoztatást, amely szerint az OPSZ egyik képviselője tartotta vissza a téglási betörőket, a jobbikos Volner János a "fideszes arrogancia és a túlhatalom" számlájára írta. Állítása szerint a Szebb Jövőért egyesület tagjai fogták el a betörőket.

 

A jobbikos képviselő a sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a pártja eszmei támogatását élvező, a bíróság által bejegyzett szervezetként működő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai számtalan esetben láttak el értékes szolgálatot a közbiztonság érdekében, katasztrófák okozta károk elhárításában, többször értek tetten és adtak át bűnözőket a rendőrségnek.

 

Képviselőtársa, Rubi Gergely szerint a jelenlegi hatalom is politikai eszközként használja a rendészeti erőket, ezért az egyesületben tagként nyilvántartott politikus lemondásra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt és a belügyminisztert.

 

A jobbikos politikus bocsánatkérésre szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert, amiért nem kívánatos személyeknek minősítette, és Hajdúhadház elhagyására szólította fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, köztük húsz-harminc éve a városban élőket. Ha ez nem történik meg, az egyesület feljelenti Pintér Sándort a legfőbb ügyésznél, ennek jogi formáját szakértőik már vizsgálják.

 

Az MTI tudósítója csütörtök délelőtt nyugalmat tapasztalt a város utcáin, néhány rendőr járőrrel találkozott, Az egyesület tagjait a rendőrök - Rubi Gergely szerint - óránként két-három alkalommal igazoltatják és felolvassák nekik a belügyminiszter közleményét, amely szerint nem kívánatosak a városban, hagyják el a települést.

 

Hat civil szervezet - az MTI-hez is eljuttatott - közös levélben sürgette határozott fellépésre a kormányt, valamint az országgyűlési képviselőket és a kisebbségi biztost a Hajdúhadházon "félelmet keltő és a helyieket zaklató" Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szemben.

 

Felhívták a figyelmet, hogy az egyesület több szállal is kapcsolódik a korábban betiltott Magyar Gárdához és ahhoz "szélsőjobboldali" Jobbikhoz, amelynek "cigánybűnözésről" beszélő uszító retorikája etnikai feszültségeket kelt és erőszakot provokálhat az országban.

 

Az aláírók emlékeztettek, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy 180 tagja április 12-én kezdett járőrözésekbe Hajdúhadházon, ahol a tizenkétezres lakosság negyede a roma közösséghez tartozik. Kiemelik: a járőrözést 8-10 tagú csoportokban, fekete, katonai jellegű ruházatban, a roma lakosságot megfélemlítve és lefilmezve végzik. Az egyesület emellett bejelentette, hogy legalább két hétig maradnak a községben, és több demonstrációt is tartanak.

 

A hat szervezet szerint a Szebb Jövőért egyesület jelenlegi tevékenysége nagyon hasonlít a gyöngyöspatai romák ellen márciusban elkövetett zaklatásokhoz és félelemkeltéshez, amelyet a rendőrség - szerintük - nem akadályozott meg.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   19530327  | 2011 április 15 20:33:44 like(0) dislike(0)

Ebben a városban Timur és csapata  átvette a hatalmat.

Az egész országban így lesz. fordítva sült el a puska.

A Jobbiknak nagyobb a külföldi támogatása, mint hinnék sokan.

Már csak a falusi lakosságot kéne megnyerni.

Ilyen politikai helyzetben sikerülhet is. MÉG KÉR A MÉP!!

#3   aljaskarcsi  | 2011 április 15 19:33:16 like(0) dislike(0)

Vonánál van az igazság.

Kérdés, hogy meddig megy el a POLITICIA?

#2   more  | 2011 április 15 13:36:30 like(0) dislike(0)

Vajon miért nem mernek Orbánék lépi?

Mi tartja őket visasza, hogy érvényt szerezzenek a törvénynek?

több dolog lehetséges:

1..Nem is akarnak közbe lépni. Csak vakerszintjén teszetoszáznak valamit!

2..Vonának valami nagyon nagy ütőkártya lehet a kezébe!

 

#1   leleplezés  | 2011 április 15 09:40:29 like(0) dislike(0)

mint ahogy eddig, úgy ez után sem fognak hatékonyan eljárni az ügyükben, mert félnek tőlük. a kormány csak látszat intézkedéseket hoz, de ha bezzeg a cigányok tennének ilyet, akkor rögtön elő jönnének a gyülelezési jog, a közösség elleni izgatás, stb.-vel és úgy be kaszniznának, hogy 20 év múlva sem jönnénk ki a kóterből.

ez a mai törvénykezés, hiába van törvény a nácik cselekedetükre mégsem érvényesítik velük szembe. ez van és OSZT JÓNAPOT


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt