HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Szinte minden bűncselekményről volt információja Csontosnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 06    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Csontos Istvánnak, a romák elleni támadássorozat negyedrendű vádlottjának szinte az összes bűncselekményről volt információja - hangzott el nyomozati vallomásának ismertetésekor szerdán a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

Csontos István a múlt pénteken jelezte, részletes vallomást kíván tenni a kislétai támadásról, miután a tiszalöki cselekményben játszott szerepéről részletesen beszélt, de a keddi tárgyalás kezdetén váratlanul bejelentette, hogy nem tesz vallomást, és kérdésekre sem válaszol.
   

 

Miszori László tanácsvezető bíró ezért a bizonyítási eljárással folytatódó szerdai tárgyaláson Csontos István nyomozati vallomását ismertette; ezt a negyedrendű vádlott fenntartotta.
    

 

Állítása szerint a tiszalöki támadás után egy hónappal találkozott a Katonai Biztonsági Hivatal egyik munkatársával, aki a kapcsolattartója volt, és amikor ezt társai megtudták, meg akarták ölni a tisztet. Ez két-három napig téma is volt közöttük, de végül lebeszélte társait.
    

 

Arról is szólt a nyomozati vallomásában, hogy társai egy katonai laktanyát és az őröket akarták megtámadni, ezért Kiss Árpád utasítására fotókat is készített az objektumról, de tervüket, mivel lehetetlennek tűnt a vállalkozás, elvetették. Állítása szerint "egy kis hadsereget akartak létrehozni", és szerinte ez a csoport már akkor létezett, amikor őt bevették a bandába.
    

 

Vallomásában hangsúlyozta: vannak még olyanok, akik nincsenek letartóztatva, és közük van a bűncselekményekhez. Van olyan, aki részt vett valamelyik bűncselekményben, vagy tudott róla, segítette őket anyagilag vagy fegyverekkel - mondta. Egyik lehetséges támogatóként Kiss Árpád elsőrendű vádlott korábbi szeretőjét, mind a négy vádlott főnökét, a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhely közönségszervezőjét, a büntetőeljárásban tanúként szereplő F.-né Ny. Évát nevezte meg.
    

 

Csontos István vallott arról is, hogy társai többször is beszéltek a korábbi, romák elleni támadásokról, miután egy televíziós összefoglalóból, amely a tiszalöki támadás után került adásba, rájött, hogy közük lehet a támadásokhoz. E szerint Tatárszentgyörgyön azért kellett meghalnia a felgyújtott házból gyermekeivel menekülő 27 éves apának, mert a terasznál rátámadt harmadrendű vádlott Pető Zsoltra. Azt mondta, nem tudja, hogy ki adta le a roma férfira a halálos lövést.
    

 

Elmondása szerint társai más bűncselekményekről is beszéltek neki, és megjegyezték: "soha nem hagynak nyomokat maguk után".
    

 

Csontos állítása szerint mindent megtett, hogy társai ne bízzanak benne, ezért beszélt a katonai elhárítási kapcsolatáról, valamint arról, hogy pesti tüntetéseken, zavargásokon részt vevő katonatársairól jelentett.
    

 

Az elhangzottakat mindhárom vádlott-társa tagadta, Kiss István "beteg embernek” nevezte a bűntársát. A jegyzőkönyvbe is bekerült, hogy Kiss Árpád a tárgyalóteremben azt mondta Csontos Istvánnak: "majd négyszemközt odakint megbeszéljük”.
    

 

A bíró ekkor szünetet rendelt el.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Nemzetközi Romanapon

  • Setét Jenő: Egyenjogúságot a roma kultúrának!

  • Mozgolódnak a romák – alakul az új szövetség

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyeget

  • Sztojka Edina ápolónő lett 2019 Aranypánt-díjasa, azaz hétköznapi roma hőseCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt