HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Három bűncselekményt ismer el Kiss Árpád

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 06    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Csak három bűncselekményben való részvételét ismerte el Kiss Árpád elsőrendű vádlott az ellene felsorolt tizenkét vádpontból a rá vonatkozó bizonyítási eljárásban szerdán a Pest Megyei Bíróságon. A sérüléssel és halállal végződött támadásokban való közreműködését továbbra is tagadja, az eddig ismertetett, ellene szóló bizonyítékokra pedig nem kívánt reagálni.

Hirdetmény

Kiss Árpád csak a 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, valamint a szeptember 29-én Tarnabodon történt támadásban való részvételét ismerte el, azt viszont tagadta, hogy szeptember 5-én Nyíradonyban kétszer rálőtt volna romák házaira.

 

Tagadta azt is, hogy a vádirat szerinti további helyszíneken elkövetett bűncselekményekben részt vett volna. (2008. november 3-án Nagycsécsen Molotov-koktéllal felgyújtottak egy családi házat, és sörétes fegyverrel lelőttek egy testvérpárt, december 15-én Alsózsolcán életveszélyesen megsebesítettek egy fiatalembert, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön egy apát és ötéves fiát, április 22-én Tiszalökön egy férfit, augusztus 3-án Kislétán egy asszony öltek meg.)

 

Az elsőrendű vádlott a bíróságon azzal védekezett, hogy a bizonyítékként szereplő autópálya-matrica nem köthető hozzá vagy a bűncselekmények időpontjához. Állítása szerint soha nem járt Alsózsolcán, az M30-as autóúton soha nem közlekedett, és autóját sem regisztrálták ezen az útvonalon egyszer sem.

 

Miszori László tanácsvezető bíró ismertette, hogy az alsózsolcai bűncselekmény napján délután a bűncselekmény helyszínétől  50 kilométerre, az autópályán regisztrálták az elsőrendű vádlott által használt gépkocsit, majd néhány órával később visszafelé is.

 

Kiss Árpád tagadta, hogy jelen lett volna Tiszalökön vagy Kislétán, így szerinte nem követhette el az egy-egy halálos áldozattal járó bűncselekményt sem, és tagadja a debreceni menekülttáborra leadott lövést és a besenyszögi fegyverrablást is.

 

A tanácsvezető bíró a bizonyítékok ismertetésekor azt mondta: a vádlottaktól lefoglalt telefonok és SIM-kártyák ellenőrzése alapján a szakértők megállapították: Galgagyörkön és Tiszalökön ugyanazt a telefont használták az egymás közötti kapcsolattartásra a vádlottak; Kislétánál szintén azt a telefont használták, de másik SIM-kártyával.

 

Kiss Árpád és testvére, Kiss István az elhangzottakhoz nem kívánt megjegyzést fűzni, Pető Zsolt mindössze - korábbi következetes tagadásához hasonlóan - annyit mondott: semmilyen telefonon nem beszélt, nem volt a birtokában.

 

A bíró az elsőrendű vádlottra vonatkozó bizonyítási eljárást befejezve szünetet rendelt el, majd a negyedrendű vádlott Csontos István nyomozati vallomásával folytatta a tárgyalást.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt