HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Aba-Horváth üzent Hadházra; Csáfordi nem fél

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 22    Forrás: civishir.hu


Ez a cikk archív

Ha megjelennek Hajdúhadházon a hívatlan rendfenntartók, Aba-Horváth István szerint a megye cigányságával találják szembe magukat. Csáfordi Dénes polgármester szerint egyik társaság fokozott jelenlétére sincs szükség.

Hirdetmény

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tervezett további önkéntes akciója kapcsán esti műsor vendége volt a Duna Televízió stúdiójában hétfőn este Csáfordi Dénes, Hajdúhadház és Orosz Mihály Zoltán, a szabolcsi Érpatak polgármestere. Az elöljárók (kimondatlanul) a településükön többségében cigányok által, sorozatosan elkövetett bűncselekmények nyomán megromló helyi közbiztonságról és annak fenntarthatóságáról beszélt. Mindketten egyetértettek abban, félkatonai alakulatokra nincs szükség, sokkal inkább a hatóságok (önkormányzat, rendőrség, polgárőrség) összehangolt munkájára, hiszen a rendfenntartás az állam kizárólagos joga.


Csáfordi: Nincs velük semmi baj  

 

Hajdúhadházon sok probléma van, ezek közül egyik a közbiztonság. Most jön a meglévőkre egy újabb, amit kezelni kell. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi szervezetének tagjai néhány hónapja tevékenykednek, itteni fiatalok, akik úgy érzik, tehetnek valamit a városért. Nincs velük semmi baj. Azzal azonban igen, hogy idegenek készülnek Hajdúhadházra, igazságosztók, akik meg akarják mutatni, hogy kell a rendet fenntartani mindez csak el fogja mélyíteni a problémát elemezte a helyzetet Csáfordi Dénes annak tükrében, hogy a Szebb Jövőért áprilisra kéthetes járőrözést tervez. A polgármester elmondta, októberben került a város élére, azóta komoly együttműködést folytat a rendőrséggel és a polgárőrséggel, ám a nagyságrendekkel jó tisztában lenni: nem egy-két családdal van probléma (mint Érpatakon), akik terrorizálják a lakókat, hanem sokakról, akik nem tudnak átlagos ember módján létezni, kifejezetten bűnöző életvitelt folytatnak. Csáfordi Dénes beszámolt róla, hamarosan feltételekhez kötik a szociális segélyezést. Nem spórolni akarnak (bár rengetegen élnek kizárólag ebből), inkább az önsegélyezésre kell esélyt adni a leszakadt rétegek számára.  

 

Szükségállapotról szó sincs

 

Aba-Horváth István, a megyei cigány kisebbség vezéralakja azt mondta, ha megjelennek Hadházon a hívatlan polgárőrök, akiknek egyetlen célja az etnikai feszültség szítása, az egész megye cigányságával találják szembe magukat. Csáfordi szerint ez káros kijelentés: Nem hiányzik egyik társaság fokozott jelenléte sem. Le kell ülni a felekkel. Szükségállapot nincs. Erős kézzel, következetesen be kell tartatni a törvényeket.

 

Az érpataki modell: tanulj meg együttélni!


Orosz Mihály Zoltán szerint az érpataki midell bevált. Mivel azt tapasztalták, hogy a hatóságok helyben átlagosan kettes alá szinten teljesítenek, nyilvánvalóvá vált, hogy a veszélyeztetettséget kell felszámolni. Az egyenlő bánásmódot akkor kell tehát alkalmazni, mikor a kötelezettségeket előírják. Meg kell figyelni az egyént: a konkrét tevékenységben épít vagy rombol – ha épít, a szövetségesünk (nemre, származásra való tekintet nélkül), ha rombol, az a település ellensége, ellene harcolunk. Ha nem hajlandó betartani az együttélés szabályait, akkor zéró toleranciát alkalmazunk és szankcionálunk.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt