HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyöngyöspata - Balog Zoltán: a rendőrség figyelemmel kíséri a gyöngyöspatai eseményeket

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A rendőrség fokozott figyelemmel kíséri a gyöngyöspatai eseményeket, és minden törvényes eszközt bevet annak érdekében, hogy a bűnözést és az önbíráskodást megakadályozza - közölte Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hétfőn az MTI-vel.

Hirdetmény

Balog Zoltán azt követően juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy találkozott a Gyöngyöspatai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökével, Farkas Jánossal, aki az elmúlt hetek gyöngyöspatai történéseiről tájékoztatta.

 

"A jogállam saját, hatékony eszközeivel megvédi állampolgárait, egyben mindent elkövet, hogy a becsületes emberek biztonságát garantálja. A rendőrség nem engedi, hogy félkatonai szervezetek kihívást intézzenek az állam kizárólagos joga ellen" - olvasható a közleményben.

 

Balog Zoltán kitért arra is, hogy a belügyminiszter felkérést kapott a miniszterelnöktől akcióterv kidolgozására, amellyel ezt a kizárólagos jogot tovább erősítheti azokkal szemben, akik "önös politikai érdekből ezt a jogot megkérdőjelezik, ellene szervezkednek".

 

Az államtitkár az üggyel kapcsolatban beszélt a település polgármesterével és helyi egyházi vezetőkkel is, akiket biztosított a rendőrség fellépéséről a bűncselekmények és az önbíráskodás ellen - olvasható a közleményben.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől csaknem három héten át járőröztek a 2.800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról, s a bűncselekmények mögött helyi cigányokat sejtenek.

 

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint mintegy ezer ember részvételével - demonstrációt tartott a Heves megyei településen. Vona Gábor, a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetést" tartottak a községben.

 

A járőröző polgárőrök március 17-én hagyták el a Heves megyei települést; mint közölték, áprilisban Hajdú-Bihar megyében, Hajdúhadházán kívánnak hasonló tevékenységet folytatni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt