HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: „A munkát el fogjuk végezni”

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas Flórián, ORÖ
2011 Február 28    Forrás: kormany.hu


Ez a cikk archív

A roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos kezdeményezésére az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselői önkéntes munka keretében újítják fel budapesti székházukat. Farkas Flórián – miután bejelentette, hogy újabb feljelentést tesz, mert hiányosságokra és bűncselekmény gyanújára derült fény az ORÖ hivatali átvétele során - a kormány.hu-nak az előttük álló feladatokról és jövőbeni tervekről is beszélt.

Hirdetmény

- A ORÖ fővárosi, Dohány utcai székházában vagyunk, ahol egy korábbi sajtótájékoztató alkalmával a pincétől a padlásig megmutatta az épületet az újságíróknak. Akkor a helyzetet szégyenteljesnek és fájdalmasnak nevezte. Ezen kívánnak most Önök, társadalmi munka keretében változtatni. Mi volt a célja a kezdeményezésnek?


- Ennek a kosznak az eltakarítását másra nem bízná jó szájízzel az ember, így ezt a feladatot nekünk kell elvégeznünk. Minden helyiségből kiszállítjuk a szemetet, azt követően lehet hozzákezdeni a festéshez.


Az akcióval nem titkolt szándékunk egy üzenet átadása: szeretnék az önkéntes munkát tovább terjeszteni. Minden személy, család, csoport, cigány, nem cigány felelős a saját környezetéért, éppen ezért mindekinek tennie is kell érte. Fontosnak tartom, hogy a magyarországi roma önkormányzat legfelső vezetése mutasson ebben példát, hiszen száz-százhúsz ezer cigány él perifériás területen, cigánytelepeken, ahol kiemelten fontos, hogy lakóhelyüket rendben tartsák. Természetesen pénzt is spórolunk ezzel a tevékenységünkkel és abban bízom, hogy rövid időn belül az aktív, szakszerű munka is elkezdődhet, ám addig mindenképpen rendbe akarjuk tenni, amit lehet, a saját házunk táján.

 

- Kapott valamilyen külső támogatást az Önök által elkezdett felújítás?


- Egy civil, műszertechnikai cég vállalta, hogy rendbe teszi az irodámat, valamint bútorokat is felajánlottak számunkra. De természetesen várjuk azokat a szponzorokat, akik önzetlen felajánlásaikkal segíteni tudják az elvégzendő munkát. Addig is, azokat a munkákat, amit el tudunk végezni a két kezünkkel, el is fogjuk végezni.

 

- Korábban az – akkor még - Országos Cigány Önkormányzat költségvetésében jelentős hiányokat tártak fel. Mennyiben hátráltatja ez a mostani, illetve a jövőbeli munkát?


- Minden tekintetben. Mivel nem rendelkezünk infrastruktúrával, nincsenek eszközeink, csaknem teljesen működésképtelen az önkormányzat. 113 millió forintos hiánnyal rendelkezik a szervezet, ebből 20 millió forintos az adóhiány, és 16 millió forint elszámolás nélküli kiadás is fellehető. Ezért is hajtottunk végre konszolidációt az első közgyűlésen: csökkentettük a létszámot, illetve 30 százalékkal minden bérjárulékot a költségtérítéstől kezdve a tiszteletdíjakig. Az épületet szeretnénk ízlésesen, funkciójának megfelelően rendbe rakni, ennek viszont komoly költségei vannak.

 

- Milyen közép- és hosszútávú céljai vannak az ORÖ-nek?


- A feladat adott: a Miniszterelnök Úr új, modellértékű európai romapolitikát szándékozik elindítani Magyarországról, amiben a roma önkormányzat – természetesen - partner kíván lenni. Ehhez – immár - adott a szervezetünk, mely egységes, és mind szakmailag, mind pedig erkölcsileg feddhetetlen. A tagok kilencven százaléka diplomás, és a Lungo Drom listájára kivétel nélkül erkölcsi bizonyítvánnyal kerültek be.

 

- Miben tud segíteni a cigányságnak ez a magasan kvalifikált vezetés?


- Tizenkilenc megyét és a fővárost, vagyis az egész országot lefedi a szervezet. Olyan eszköz van tehát a kezünkben, amit használnunk kell. Az államtitkárságon belül kidolgozásra került roma társadalmi felzárkóztatási programot ki fogjuk egészíteni a javaslatainkkal, és hozzáfogunk a feladat elvégzéséhez.


Abban bízom, ezt rövid időn belül letehetjük a kormányzat asztalára és modellértékű politikát képviselhetünk Európa-szerte. Hiszen Magyarországnál alkalmasabb ország nincs erre: sehol másutt nincs olyan felkészült roma politikusi gárda, mint Magyarországon. Ez persze önmagában kevés, jól kell tudunk bánni vele.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   türelmetlen  | 2011 Március 14 18:21:02 like(1) dislike(0)

Ehhe mo. Szolnok - Motortelep dzsálózik a gyökérkefe, már a parlamentben jár! A végén még elhiszi magáról hogy ő a roma Bon á Párte Napolajos:=) Csóró gyerek, ha tudná mennyire szánalmas. Csak azt nem látja a kettős állampolgárság és a Járok a Livibe által is csámcsogott EU roma stratégia között mi az összefüggés. Jah? Havi 800.000-ért én sem azzal törődnék. Azt is elfelejteném, kinek a kutyája hozott a világra engem:=)

#3   more  | 2011 Március 12 08:22:11 like(0) dislike(0)

Keményen dolgozik ez a Flóri!

Na meg is lesz a jutalma. Jó helyet fog kapni a vagonban!!

#2   19530327  | 2011 Március 02 16:28:30 like(0) dislike(0)

Jó nagy bőr van a képeden

#1   romungro  | 2011 Február 28 13:07:53 like(0) dislike(0)

Hogy nem szakad rá az ég!!!!!!!!!! Ki az a beteg elme, aki ezt a farkas gyereket még komolyan veszi?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt