HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Feljelenti az Echo TV-t az OCÖ volt elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A cigányságra sértő kijelentések elhangzása miatt büntetőfeljelentést tesz, valamint az Echo TV elleni büntetés kiszabását kéri az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) volt elnöke a médiatanácstól, mert szerinte a Világpanoráma című műsorban "náci és uszító" kijelentések hangzottak el a napokban egy műsorvezető szájából.

Hirdetmény

Kolompár Orbán keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: egy újságíró kijelentéseivel megpróbálja szembeállítani a többséget a cigánysággal, embereket lázítani a népcsoport ellen, ezért a televízió elmarasztalása mellett büntetőfeljelentést tesznek a médium vezetője és műsorvezetője ellen a rendőrségen.

 

Véleménye szerint a műsorban elhangzott kijelentés - miszerint Magyarországon "cigányterrorizmus" van - és "a hasonló uszító beszédek" miatt történtek 2008-ban és 2009-ben a romák elleni támadások, amelyek hat halálos áldozatot követeltek, és egy országot tartottak rettegésben. Ezért felszólítják a kormányt, védje meg a kisebbségi közösséget, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa pedig indítson vizsgálatot, és vonja meg a kereskedelmi televízió sugárzási jogát.

 

Balog József, az OCÖ volt elnökhelyettese, az Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) civil szervezet alelnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a cigányságot nem lehet bűnbakká tenni az ország gazdasági helyzetéért, és nem lehet áldozati bárány mások bűneiért.

 

Hozzátette: a cigánysággal kapcsolatban valós elvárásokat és nem lózungokat kell megfogalmazni, mert, mint mondta, az egységes európai romastratégiáról mindenki beszél, csak egyedül a cigányok véleményére nem kíváncsi senki.

 

Balog József úgy fogalmazott: el kellene fogadni a kisebbségi közösség felajánlását, hogy aktív munkájával részt vehessen az ország építésében.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Tamango  | 2011 Február 16 16:33:32 like(0) dislike(0)

Így kell ezt csinálni!

Kolompár Orbán! HAJRÁ!....HURRÁ!

Az új elnök nem akar esetleg segíteni Kolompár Orbánnak? Vagy szerinte így monden rendben van?

 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt