HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Közösségi célokra fordítják a kármentő alapban összegyűlt 1,7 milliárd forintot

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, devecser, iszapömlés
2011 Február 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Közösségi célokra fordítják a kármentő alapban összegyűlt 1,7 milliárd forintot - tájékoztatta Lasztovicza Jenő, a kármentő bizottság elnöke csütörtökön az MTI-t.

Hirdetmény

Erről a kármentő bizottság döntött az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével tartott legutóbbi ülésén. Az elnök tájékoztatása szerint az ajkai térségben történt vörösiszap-katasztrófa után létrehozott Magyar Kármentő Alapba eddig 1,769 milliárd forint pénzadomány érkezett.

 

Lasztovicza Jenő, aki a megyei védelmi bizottság elnöke is, elmondta: terveik szerint az összegyűlt pénzből a vörösiszap sújtotta településeken olyan közösségi intézményeket szeretnének létrehozni, amelyek a térség jövőjét a következő 15-20 évben meghatározzák. A forrásokat európai uniós pályázatokkal, illetve az Új Széchenyi Tervben megjelenő lehetőségekkel hangolják össze.

 

Devecserben a katasztrófát bemutató múzeumot szeretnének kialakítani, és létrehoznának egy roma kulturális és oktatási központot is. Az érintett települések polgármestereitől további javaslatokat várnak.

 

Az elnök közölte azt is, hogy a lakosság ingóságaiban keletkezett károk megtérítését - amely az összesítések szerint csaknem egymilliárd forintot tesz ki - a kormány magára vállalta. Hozzátette: a segélyszervezetek már elkezdték a károsultak ingóságainak pótlását, erről pontos nyilvántartás készül, és az ingóságokról bejelentett kárösszegből a kapott adomány értékét levonják.

 

Hangsúlyozta, hogy az alap honlapján az adományozók nyomon követhetik a pénzek felhasználását.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   rromano  | 2011 Február 03 19:05:18 like(0) dislike(0)

Vérlázító. Van ezeknek eszük? Ki mondta nekik, hogy pont múzeumra meg kulturális és képzőközpontra van szükségük az ott élőknek, ottmaradtaknak? Őket megkérdezte valaki? Ennyi pénzből valami vállalkozást indíthatnának, ahol dolgozhatnának az emberek, cigányok, nemcigányok egyaránt. Aki múzeumban akar bámészkodni se normális, az interneten olyan fotókat talál a vörösiszapról, hogy jobb se kell, ha éppen emlékezni akar, mementónak meg elég egy tábla a templom vagy az önkormányzat, vagy mindkettő falára. A roma kulturális központ helyett meg fejlesszék fel tisztességesen a kolontári meg a devecseri iskolákat, óvodákat, számolják fel a cigánytelepet. Remélem, a polgármestereknek több eszük van mint ezeknek a szánalmas bürokratáknak, s nem hagyják, hogy az összegyűlt pénzt már megint lenyúlják. Én nem erre adtam a támogatásomat!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt