HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Speciális programmal integrálják a roma diákokat a győri Kossuth-iskolában

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 29    Forrás: nyugathir.hu


Ez a cikk archív

Egyedülálló programmal igyekszik diákjait a közösség érdekében végzett tevékenységre, egészséges értékrendre, jobb kapcsolatteremtésre, és a konfliktushelyzetek elkerülésére nevelni a győri Kossuth Lajos Általános Iskola. Az oktatási intézmény minden munkatársa, a tanároktól a konyhai dolgozókig részt vett egy olyan továbbképzésen, ahol a magatartás- és viselkedészavaros gyerekek tanulmányi és mentális felzárkóztatásának lehetőségeiről, a közösségformáló programok iskolai alkalmazásáról esett szó.

Hirdetmény

Papp Gyöngyi, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta: új szisztéma szerint történik a gyerekek egész napi foglalkoztatásának megtervezése. A pedagógusok reggelente beszélgetéssel indítják a tanórákat, ahol a diákok meghatározzák: milyen célokat tűznek ki maguk elé, milyen egyéni vállalásokat tesznek és valósítanak meg, és mit vállalnak közösségük jobbítása, erősítése érdekében. A gyerekeket nevelőik értékelik, és a legjobban teljesítőket virtuális fizetőeszközzel jutalmazzák egy saját „bankszámlán", amelyet ők levásárolhatnak az iskolai boltban, vagy beválthatják közösségi, kulturális programokon való részvételre, így színház és mozi látogatásra, vagy akár múzeumi belépőjegyre.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester szerint a Kossuth-iskolában elkezdett új programnak már látható jelei vannak, és a szülők részéről is egyre nagyobb az érdeklődés az eddig ismeretlen oktatási-nevelési modell iránt. Az eljárással ugyanis a diákokban nő az egymás iránt érzett felelősségérzet, a közösségépítési hajlandóság, javul az iskolalátogatás aránya, és a tanulmányi eredmények is. Az oktatásért felelős városvezető szerint mindenképpen örömteli, hogy a nehezebben integrálódó fiataloknál is áttörést ért el a program, amellyel ténylege felzárkóztatás valósulhat meg a hátrányos helyzetű diákok esetében is.

 

Az iskola és az önkormányzat vezetése az elmúlt fél évben jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az egyik fővárosi, magát jogvédő szervezetként aposztrofáló alapítvány vádaskodásairól kiderüljön, hogy alaptalanok. A korábbi, illetve a most alkalmazott oktató-nevelői munka is azt bizonyítja, hogy az újvárosi iskolába járó roma fiatalok tanulmányi eredményei egyre jobbak, szeretik tanáraikat és a közösséget, amelynek fontos részei. Egyéni és csoportos sikerélmények érik őket, amelytől tovább nő a ragaszkodásuk az intézmény, és diáktársaik iránt. Felkészítésük megalapozója lehet a továbbtanulásuknak, az élet egyéb területein történő érvényesülésüknek.

 

Dr. Somogyi Tivadar megerősítette: az önkormányzat minden törekvése, hogy idén szeptembertől ismét induljanak első osztályok az iskolában. Az intézmény igazgatója, Papp Gyöngyi hozzátette: most, a beiratkozások idején várnak minden szülőt és leendő diákot, hogy ismerkedjenek meg az iskolával, a kínált feltételekkel, és azzal a sajátos programmal is, amely új, a korábbinál is látványosabb eredmények elérését teszi lehetővé az intézmény számára.         Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   maros50  | 2011 Január 30 08:57:15 like(0) dislike(0)

Tetszik a program.Egyszerű,de nagyszerű!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt