HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lakást kapnak a devecseri Dankó-telepen élő romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 24    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Lakáshoz juthatnak azok a devecseri romák, akiknek a háza a vörösiszap-ömlésben megsemmisült Dankó-telepen állt, ám a kártalanítással kapott pénzből nem tudnának másikat vásárolni, vagy nem jogosultak kártalanításra engedély nélkül épült viskóik miatt - mondta Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), a település polgármestere pénteken az MTI-nek.

Hirdetmény

Közlése szerint az önkormányzat rendeletet alkotott arról, hogy különbizottság alakul a Dankó-telepi romák sorsának megoldására. "Senkit nem hagyunk magára" - fogalmazott a polgármester.

 

Az önkormányzat felvállalta, hogy a Magyar Kármentő Alap forrásaiból és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével legkésőbb február végéig lakást vásárol annak a 16 legszegényebb Dankó-telepi roma családnak, akiknek komfort nélküli háza a katasztrófában megsemmisült, és az értékbecslés során megállapított árért nem tudnának sem új, sem használt lakást vásárolni - mondta Toldi Tamás.

 

Nyolc olyan család van, akinek viskója a Torna-patak mellett, engedély nélkül épült, emiatt - a kormányrendelet értelmében - nem jogosult állami kártalanításra. A polgármester elmondta, hogy a családok kiválasztásánál a szociális helyzeten túl figyelembe vették azt is, hogy melyik család hogyan élt, dolgoztak-e.

 

Az önkormányzat 4 millió forint körüli ingatlanokat keres Devecserben és környékén - tette hozzá.

 

A Veszprém megyei kisváros legszegényebb negyedében, a Dankó-telepen egyetlen ház sem maradt épen az október eleji iszapömlés nyomán.

 

Két család a zeneiskolában kijelölt átmeneti szálláshelyen tölti a karácsonyt, a többiek a Máltai Szeretetszolgálat által bérelt lakásokban és rokonoknál laknak a katasztrófa óta.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt