HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

FCÖ - Roma integrációs díjat kapott a főpolgármester

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 14    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A cigányság társadalmi integrációjának támogatásáért és elősegítéséért "Múltunk közös lesz a jövőben is" elnevezésű díjjal jutalmazta a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) Tarlós István főpolgármestert, az amerikai nagykövetet, valamint Molnár Ferenc Caramel előadóművészt kedden Budapesten.

Hirdetmény

Az elismerések átadása alkalmából tartott ünnepségen Makai István, az FCÖ és a Roma Polgári Tömörülés elnöke kiemelte: három olyan ember kapja idén is a díjat, akik sokat tettek a cigányságért, azért, hogy a romák társadalmi rangja, tisztelete emelkedjen a többségi társadalom szemében, és a kisebbségi közösség tagjai megbecsült tagjai legyenek a társadalomnak.

 

A főpolgármestert méltatva a roma vezető úgy fogalmazott: Tarlós István óbudai polgármesterként 20 éven át sokat tett a cigányságért, segítette a kerületi és a fővárosi civil szervezeteket, hogy hiteles érdekképviseletet és politikát folytathassanak.

 

Az FCÖ-nek az elmúlt években nyújtott támogatásáért szintén díjat kapott Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok nagykövete; az  elismerést a külképviselet egy munkatársa vette át a diplomata nevében.

 

Az FCÖ díját kapta a roma érdekképviseleti szervezet jószolgálati nagykövete, Molnár Ferenc Caramel, akit Makai István a magyarországi cigányság példaképének nevezett.

 

Maga a díj egy aranygyűrű, melynek dísze a cigánykerék, amelyet névre szóló gravírozással kap a díjazott. A díj mellé ugyancsak névre szóló gravírozással, és az FCÖ logójával ellátott üvegtáblát is kaptak az elismerésben részesülők.

 

A Fővárosi Cigány Önkormányzat által tavaly alapított "Múltunk közös lesz a jövőben is" díjat az elmúlt évben kapott Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója, Bencze József altábornagy, akkori országos rendőrfőkapitány és Ifj. Sánta Ferenc Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas hegedűművész is részt vett a keddi ünnepségen.

 

Az elismerést minden évben olyan szervezetek, cégek, illetve magánszemélyek kapják, akik a cigányság társadalmi integrációját kiemelkedően támogatják és elősegítik. Az FCÖ által alapított díj kifejezi a társadalmi szolidaritás és összetartozás érzését - mondta az MTI-nek a díjátadást követően Makai István.   Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   deloro  | 2010 December 15 08:20:39 like(0) dislike(0)

Makai nem rossz stratéga és diplomata, de ezt nem dícséretnek szánom. Ha lesz a romaságra nézve pozitív produktuma annak, hogy ezek az emberek díjat kaptak, akkor ok, de én szkeptikus vagyok és nem a személyek miatt, hanem azért mert általában ez a folyamat nem úgy szokott működni, hogy az elismerésért cserébe megjutalmazzák a romaságot, hanem csak azt akitől kapták a díjat és ez nem jó.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt