HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kisebbségi választás - Az új roma szövetség listavezetője "háborúmentes" időszakot ígér

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 11    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az új roma szövetség listavezetője azt ígéri, hogy a békességre törekszik, "háborúmentes" időszak következik a magyarországi cigányságon belül, ha a januári kisebbségi választáson az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökévé választják és a szerveződés felhatalmazást kap a területi önkormányzatok vezetésére is.

Hirdetmény

Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés fideszes képviselője, a megyei cigány önkormányzat elnöke, aki a 2009-es európai parlamenti, s az idei országgyűlési és önkormányzati választásokon is a Fidesz megyei listáján szerepelt, a szombat hajnalban véget ért egyeztető tárgyalások után az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az új szövetség "a haza, a nemzet, az egyház és a család elsőbbrendűségére épít", s annak vezetőjeként ő baráti, testvéri jobbot, békességre törekvést, háborúmentes időszakot, munkát ajánl, nyújt a magyarországi cigányságnak.

 

Hozzátette: elkötelezett hozzáállással, következetes, kiszámítható munkával, egymás tiszteletben tartásával, békességre törekvéssel a társadalom előítéletét vissza lehet szorítani, és a cigányság valós összefogásával a magyar nemzet szellemi, lelki megújulása mellett az egységes cigány közösség társadalmi integrációja, önbecsülése és társadalmi elfogadása is felgyorsulhat.

 

A másfél tucatnyi roma szervezet által megalakított tömörülés vezetőjének választott Aba-Horváth István szerint a cigányság az összefogással utat mutat Magyarországnak és Európának, és csak így lehet segíteni a cigányság helyzetén.

 

Kolompár Orbán, az MCF (Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma) és az OCÖ elnöke a szombat hajnalban véget ért tárgyalásokról beszámolva korábban az MTI-vel azt közölte: szövetségbe tömörült több cigány szervezet a januári országos és területi kisebbségi választásokra Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő és az általa vezetett Lungo Drom nélkül, és az OCÖ elnökjelöltjének Aba-Horváth Istvánt választották.

 

Az országos és területi kisebbségi választásokat január 9-én tartják, és csak megválasztott kisebbségi képviselők szavazhatnak a listán állított jelöltekre.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   Morpheus  | 2010 December 30 19:13:46 like(1) dislike(0)

Azt gondolom h megkell reformálni a Cigánypolitikát és új arcokkal kell megtölteni a tartalmat.Sajnos a mai Értelmiségnek számító fiatal cigányság nemváltotta be a hozzájuk füzött reményeket és inkább azt a politikai kultúrát vették át mely már 2 évtizede jelen van.Ezért inkább jobban örülnénk annak ha minden cigány érzelmű fiatal a saját szakterületén elkezdene komoly szakmai munkát végezni,nem pedig bele könyökölni a nagy politikának nevezett semmibe.Mert abban én is nagyon jó lennék.Az meg hogy kik hová állnak és miért?Ezen nem lepődök meg.Aki ma Á-t mondott, holnap B-t fog mondani, mert sajnos ez a genetikánkban benne van.

Ui:Balog Arturt idéztem:A Fiatal Cigányértelmiség törésvonalai című tanulmányából.

 

#4   bojgo10  | 2010 December 20 23:13:19 like(0) dislike(0)

Aba semmi féle kivánalmaknak mnem felel meg akor ti még nem ismeritek. esetleg minden kivánságát teljesiti majd a jó barátoknak az OCO pénzén ugy mint a többiek, ez sem külömb a deák vásznánál.

Szőcsi Lajos csak azért irom ki a nevem mert én nem félek fel válalni amit ki mondok . veletek ellen tétben

 

#3   bojgo10  | 2010 December 20 23:11:17 like(1) dislike(0)

Aba semmi féle kivánalmaknak mnem felel meg akor ti még nem ismeritek. esetleg minden kivánságát teljesiti majd a jó barátoknak az OCO pénzén ugy mint a többiek, ez sem külömb a deák vásznánál.

Szőcsi Lajos csak azért irom ki a nevem mert én nem félek fel válalni amit ki mondok . veletek ellen tétben

 

#2   hakapeszi  | 2010 December 11 22:56:22 like(1) dislike(1)

Végre egy olyan roma vezetö, aki elhozza a cigányság számára az egységet, Aba az új roma politika arca, aki minden kivánalmaknak megfelel.

#1   romungro  | 2010 December 11 19:10:42 like(1) dislike(1)

Farkas Flóri nélkül sikerülhet, és csak így sikerülhet! HAJRÁ!!!!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt