HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas: „Minden általam elmondott szót és kijelentést vállalok”

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas Flórián
2010 November 17    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

„Minden általam elmondott szót és kijelentést vállalok, és úgy gondolom, hogy a roma támogatások korábbi kifizetési gyakorlatával nemcsak én, hanem a cigány és nem cigány közvélemény is mélyen egyetért” – reagál az MTI hírére Farkas Flórián a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos.

Hirdetmény

Farkas Flórián közleményében tudatja, hogy nem történhet meg többé, hogy közpénzekből milliók, milliárdok mennek roma támogatások címén magánérdekekre, miközben a cigányság helyzetében évek óta semmilyen előrelépés nem történt.

 

A korábbi kormányzati ciklusban történt, roma támogatásokkal kapcsolatos visszaélések miatt miniszteri biztosként felügyeli július 1-jétől a roma támogatásokat. Feladatai közé tartozik egyebek mellett annak felülvizsgálata, hogy 2002 és 2010 között milyen roma és egyéb integrációs programokra mekkora forrásokat fordítottak, ezeket hogyan használták fel, a programok mennyire voltak eredményesek és szabályosak, átláthatóak és hatékonyak. 

 

Az elmúlt 8 év tapasztalatai világosan megmutatták, hogy papíron ebben az időszakban több milliárd forintot költöttek el a cigányság integrációjára, maguk az érintettek azonban csak morzsákhoz jutottak hozzá – közli Farkas Flórián. Közleményében kifejti, hogy „elég volt a felelőtlen cigány vezetők pénzszórásából, a lopásokból, ideje, hogy megbecsüljük az adófizetők pénzét és egy ellenőrzött rendszeren keresztül el tudjunk számolni vele az utolsó fillérig. Ez mind a magyar társadalom, mind pedig a magyarországi cigányság közös érdeke”.

 

A roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos meggyőződése, hogy újfajta cigánypolitikára van szükség ahhoz, hogy a cigányság helyzete rövid és hosszú távon megváltozzon. Ehhez olyan intézményesített, átlátható rendszer kialakítására van szükség, melyben a cigányság integrációjára szánt pénzösszegek felhasználása lépésenként nyomon követhető. Az a szervezet, amely ebben az átlátható és ellenőrizhető rendszerben nem kíván dolgozni, tényleg nem fog támogatást kapni.

 

Mint ismeretes, a kormány kezdeményezte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) 2009. első félévi pénzügyi gazdálkodásának átfogó számvevőszéki ellenőrzését is a korábbi szabálytalan gazdálkodás miatt.

 

Az pedig, hogy egy ülésen elhangzott beszédből ki mit ragad ki a szövegkörnyezettől függetlenül, és miként próbálja azt megtévesztő módon félremagyarázni, nem változtathatja meg azon véleményemet, hogy a jövő cigánypolitikája csak az erkölcsösség, törvényesség és átláthatóság útján érhet el eredményeket – tudatja Farkas Flórián.

 

Előzmény:


Egy hangfelvétel szerint centralizált romapolitikát akar Farkas FlóriánHirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   zoja70@freemail.hu  | 2011 November 17 19:17:39 like(0) dislike(0)

Na igen kérem! Erkölcsösség és Törvényesség! Nagyon nagy szavak ezek kérem!! Ezzel csak annyi a bibi. hogy a Tisztelt Farkas Flórián Országgyűlési képviselő (Urnak) nincs Tudomása ezeknek a szavaknak a jelentéséről, az értelmezéséről pedig az ö tekintetében nem is beszélhatünk!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt