HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Franciaország uniós megrovását sürgeti a szocialista EP-frakció a romaügy miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Augusztus 26    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A romákkal szembeni francia bánásmód elítélésére sürgette az Európai Unió központi intézményeit csütörtökön az Európai Parlament szocialista frakciója.

Hirdetmény

Az EP második legnagyobb képviselőcsoportját vezető Martin Schulz Brüsszelben kiadott közleményében úgy fogalmazott: megdöbbentő volt a mód, ahogyan Franciaországban a romákkal bántak, és nem lehetséges, hogy senki nem emeli fel a szavát ellene.

Schulz elítélte, hogy az Európai Bizottság és az EU-tagországok kormányait képviselő tanács mindeddig nem dolgozott ki részletes programot a romakérdés kezelésére, és sürgette, hogy most mindkét szerv tegyen nyilatkozatot az ügyben.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament egy márciusi határozatban már felszólította a két intézményt a cselekvésre, és azoknak most "felelniük kell tétlenségükért".

Nem ismétlődhetnek meg azok a jelenetek, amelyeknek a közelmúltban voltunk szemtanúi Franciaországban - tette hozzá Schulz.

A francia hatóságok a közelmúltban a bűnözés visszaszorítására is hivatkozva számoltak fel roma táborokat az országban, és a lakók több csoportját (néhány száz eurós támogatás kifizetése mellett) repülőgéppel visszaküldték Romániába és Bulgáriába.

Az Európai Bizottság álláspontja eddig az volt, hogy a tagországok joga és felelőssége biztosítani a rendet és állampolgáraik biztonságát saját területükön, de a személyek szabad mozgását biztosító uniós szabályokat mindenhol be kell tartani.

A testület szóvivője csütörtökön megismételte, hogy a bizottság vizsgálja a romákkal kapcsolatos franciaországi helyzetet, így azt is, hogy Párizs betartotta-e az uniós előírásokat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt