HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romák kiutasítása - a bolgár kormány megértőnek mutatkozik

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Bulgária
2010 Augusztus 25    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Megértőnek mutatkozott a bolgár romák Franciaországból való kiutasításával kapcsolatban szerdán a bolgár külügyminiszter.

Hirdetmény

A Nova televíziónak adott interjújában Nikolaj Mladenov külügyminiszter úgy vélekedett: "eltúlozzák a romák kiutasításának problémáját", az ügy "inkább francia belpolitikai csatározás". A külügyminiszter hozzátette, hogy eddig "egy bolgár állampolgárt sem kellett erővel kilakoltatni".

Franciaország felnőttenként 300, gyermekenként 100 eurót juttat a hazatelepülőknek.

Mladenov kedden egy telefonos megbeszélésen a bolgár kormány "megértéséről" biztosította Pierre Lellouche-t, Franciaország Európa-ügyi államtitkárát. A külügyminiszter kiemelte, hogy "minden bolgár állampolgár köteles tiszteletben tartani a fogadó ország törvényeit és az európai követelményeket".

Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter felsorakozott Mladenov mögött: szerinte "semmi nyugtalanító sincs Párizs álláspontjában", hiszen "havonta 15-20 embert fordítanak vissza Bulgáriába az Európai Unió különböző országaiból".

A romák első, 13 fős csoportja múlt pénteken utazott haza Bulgáriába. További tizenegy embert szerda estére várnak, az utolsó kilenc roma pedig szeptember 10-én tér majd vissza - mondta el Veszela Cserneva bolgár külügyminisztériumi szóvivő.

A francia kormány eddig mintegy 200 romát küldött haza Romániába. Eric Besson francia bevándorlásügyi miniszter szerint augusztus végéig összesen mintegy 950 bolgár és román roma hagyja el Franciaországot.

Az EU-tag Románia és Bulgária 2011-ben csatlakozik a Schengeni övezethez, amely lehetővé teszi majd a tagállamok közötti teljes mozgásszabadságot.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt