HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Nem tudok egyeneset válaszolni" - késik a roma diákok támogatása

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  macika
2010 Március 11    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Körülbelül 14 ezer roma tanuló nem kapta meg időben tanulmányi ösztöndíját. Miközben a szocialisták a romák felzárkóztatásával kampányolnak, a szociális minisztérium két hetes késéssel utalja át a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak az erre szánt több mint 500 millió forintot. A kormányszóvivő szerint jobb később, mint soha.


Hirdetmény

Nem először késik a tehetséges roma diákok tanulmányi támogatása. A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány már tavaly sem kapta meg időben az ösztöndíjakat a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól. Idén február 28. lett volna a határidő.

A közalapítvány elnöke azt mondta: 516 millió forintot osztanak szét majdnem 14.000 diák között. Többségük általános iskolába, illetve középiskolába jár, de vannak közöttük főiskolások és egyetemisták is.

Solymosi Imre, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány elnöke elmondta: nagyon sokan számítanak az ösztöndíjra, hiszen ebből vennének könyveket, jegyzeteket.

A kormányszóvivő nem adott magyarázatot a több mint két hetes késésre. "Nem tudok rá egyeneset válaszolni, bízom abban, hogy a pénz minél hamarabb meg fog érkezni, utána fogok nézni, hogy mi lehet a csúszás oka, de inkább később érkezzen meg a pénz, de legalább megérkezzen" - közölte Szollár Domokos.

A közalapítvány elnöke kiemelte: jövőre az ösztöndíjpályázatokra már nem lesz elég pénz. A 400 millió forintos előirányzatukból ugyanis a szociális minisztérium 82 millió forintot elvont a mostani kifizetés terhére, további 85-öt pedig a Roma Oktatási Alapnak csoportosított át.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt