HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Választás 2010 - Horváth Aladár: szociális fordulatra van szükség

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Február 22    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Újfajta politikára, ezen belül szociális fordulatra van szükség, amely megköveteli, hogy pártok fölött álló politika érvényesüljön - jelentette ki Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke a Borsod megyei Edelényben hétfőn.


Hirdetmény

Függetlenként méretteti meg magát, mint országgyűlési képviselőjelölt a 8-as számú választókörzetben - mondta.

A kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatóján az MTI-nek kifejtette: Edelény és vonzáskörzetében működő civil közösségek felkérésére döntött úgy, hogy függetlenként jelölteti magát a térségben. Az ehhez szükséges ajánlószelvényeket már összegyűjtötték.

Hozzátette: olyan mértékű lemaradottság, munkanélküliség, nyomor és kiábrándultság jellemzi a Borsod megyei Edelény és vonzáskörzetének térségét, amely jól mutatja más, hasonló gondokkal küzdő, fokozottan hátrányos helyzetű térség állapotát is az országban. Ezért kell egy újfajta politika - indokolta.

Úgy fogalmazott: a bal- és a jobboldal, a szegények és a gazdagok, illetve cigányok és nem cigányok összefogására van szükség ahhoz, hogy az ország egytizedét jelentő közösség ne szakadjon le végérvényesen.

Véleménye szerint ebben a válságrégióban olyan mértékű szellemi, erkölcsi és fizikai leépülés van jelen, amely egyértelmű következménye az elmúlt évtizedek egymásra rakódó jelenségeinek, és amelyek ebben a térségben éreztették leginkább hatásukat.

Ezen a vidéken minden a hiányról szól: élelem, tüzelő, gyógyszer és a megfelelő körülmények hiányáról. Itt nagyon sürgős állami és uniós beavatkozásra van szükség - fűzte hozzá.

Azt mondta: elkészítenek egy olyan petíciót, - a jelenlegi és a következő kormány számára is -, amelyben a legszegényebb magyar vidék lakóinak az érdekeit, szempontjait, és követeléseit foglalják össze.

A petíció pontjai közül kiemelte: "azt követeljük a politikai hatalom birtokosaitól, hogy az emberi élet minősége és biztonsága legyen a politikájuk középpontjában".
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt