HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigányszervezet a keresztény-konzervatív értékek mentén

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  semjén, kamarás, bölcskei
2010 Január 20    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A keresztény-konzervatív értékek mentén, ezentúl Út- Igazság- Élet - Európai Magyar Integrációs Cigány Szövetség néven folytatja tevékenységét az Európai Integrációs Cigány Szövetség - hangzott el a szervezet szerdai fővárosi közgyűlésén.


Hirdetmény

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a rendezvényen kiemelte: ez a szervezet abban különbözik a többi tömörüléstől, hogy tudatosan vállalja a keresztény szellemiséget, és szakmaiság, elhivatott személyek fémjelzik.

A keresztény elkötelezettség a garancia arra, hogy megpróbál tisztességesen tevékenykedni a szervezet, ez az a morális alap, a szellemi hátország, ami megkülönbözteti a tömörülést - fejtette ki a KDNP elnöke.

A kereszténydemokrata politikus szólt arról is, nem mindegy, hogy kik jelenítik meg a cigányság és magyarság érdekeit és szempontjait a közigazgatásban. Azt látjuk, hogy az aktuális kormány saját klientúráját próbálja bebetonozni - mondta a KDNP elnöke.

Az nagyon fontos, hogy cigány fiatalok legyenek a közigazgatásban, de ne párttagsági könyvek alapján döntsék el, hogy ki kerül be oda, hanem képzettségük, személyes életpéldájuk alapján - tette hozzá Semjén Zsolt.

Kamarás István, a szervezet elnöke arról beszélt, hogy identitásukban alapvető fontosságú a kereszténység és egyszerre szeretnének magyarok, cigányok és európaiak lenni. Céljaik között említette a keresztény értékrend közvetítése mellett a cigány nyelv és kultúra ápolását, a cigány-magyar párbeszédet és együttműködést. Utóbbira soha nem volta akkora szükség, mint ma - mondta.

Kiemelte: szervezetük nem pártokhoz, hanem ideológiákhoz kötődik, s minden olyan egyházzal jó viszonyt kívánnak ápolni, amely hasonlóan gondolkodik a kereszténységről, mint ők.

Nem szeretnék egyetlen cigányszervezet tagságát sem elhódítani, azokat várják, akik a keresztény-konzervatív értékek mentén gondolkodnak - fűzte hozzá.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke azt mondta, ebben a szervezetben azoknak van helyük, akik érzékelik és ki merik mondani, hogy nagy a baj.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt