HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

OCÖ-közgyűlés - Farkas Flórián tudomásul veszi a döntést

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, OCÖ
2009 November 10    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke tudomásul veszi, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése kedden elutasította a testület feloszlatására vonatkozó indítványukat, ugyanakkor azt mondta: nem nyugszanak, amíg erkölcsileg és szakmailag nem újulhat meg a testület.


Hirdetmény

A roma politikus, a Fidesz országgyűlési képviselője erről azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy az OCÖ budapesti, egyetlen napirendi pontot tárgyaló rendkívüli közgyűlésén a megjelent 46 képviselő 27 nem szavazattal, 17 igen vokssal, 2 tartózkodás mellett elvetette a szervezet feloszlatását kezdeményező ellenzéki indítványt.

Farkas Flórián azt mondta: kezdeményezésükkel az volt a céljuk, hogy "a cigányságot megszabadítsák Kolompár Orbántól", de az elmúlt napokban a nagypolitika "súlyosan beleavatkozott" a testület életébe.

Hozzátette, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke, Kiss Péter társadalompolitikai miniszter és Juhász Ferenc, az MSZP elnökségi tagja zárt ajtók mögött folytatott egyeztetést Kolompár Orbánnal és a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) frakciószövetségből korábban kilépett Kozák Jánosékkal, s a közgyűlés előtti éjszakán is keresték a függetlenné vált képviselőket.

Farkas Flórián úgy fogalmazott: "a hét ember mára visszaállt, tudomásul vesszük, de nem nyugszunk, amíg az OCÖ erkölcsileg és szakmailag nem újul meg". Közölte, hogy a politikai ráhatás miatt Kolompár Orbán ideiglenesen maradt a helyén.

Az OCÖ ellenzéki, Lungo Drom-frakciója azt követően kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, hogy az október 9-én tartott, szintén rendkívüli közgyűlésen a független képviselők szavazatával többségbe kerültek, és nem fogadták el a napirendet, ezért az elnök elnapolta az ülést. Az ellenzéki frakciót vezető Farkas Flórián ezt akkor úgy értékelte, hogy Kolompár Orbán megbukott, már nincs többsége az OCÖ közgyűlésében, ezért kezdeményezték a testület feloszlatását.

A képviselők a keddi rendkívüli közgyűlésen végül nem szavazták meg a testület feloszlatását.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt