HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbán átruházza helyetteseire OCÖ-elnöki jogköreit

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár
2009 Szeptember 10    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Jogköreinek nyolcvan százalékát négy helyettesére ruházza át Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, hogy az elkövetkezendő időszakban pártja felkészülését irányítsa a jövő évi országgyűlési választásokra; ezt a roma politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be.

Hirdetmény

Döntésem nem visszalépés, nem lemondás, továbbra is elnökként végzem a munkám, irányítom a négytagú elnöki munkabizottságot, de energiáim többségét az MCF Roma Összefogás Párt tevékenységére, választási felkészülésére akarom fordítani - fogalmazott Kolompár Orbán.

Az OCÖ elnöke azt mondta: döntésének nincs köze az ellene folyó büntetőeljárásokhoz, sem ahhoz, hogy korábban több képviselőtársa is lemondásra szólította fel, mert - mint fogalmazott - "az OCÖ stabil, erős, én és az általam vezetett elnökség a ciklust végigcsináljuk, gyakoroljanak bármilyen nyomást a igazságszolgáltatásra vagy bármire és bárkire".

Kolompár Orbán közölte, hogy a kisebbségi törvény értelmében bármikor átruházhatja helyetteseire a jogköreit, így a jövőben az 53 tagú testületet a Lungo Drom (LD) színeiben mandátumot nyert Nagy József György, Dógi János, a Cigányszervezetek Országos Szövetségének elnöke, valamint a korábban is elnökhelyettesi pozíciót betöltő Balog József irányítja, a negyedik elnökhelyettes személyéről pedig az OCÖ következő közgyűlése dönt majd.

Ezentúl a négy elnökhelyettes monitoring feladatokat lát el, és a fejlesztési tanácsokkal, valamint a szaktárcákkal való kapcsolattartásért is ők lesznek a felelősök.

Kolompár Orbán szerint a döntésével újra megteremtődhet a politikai egyensúly az OCÖ-ben, ezért - mint mondta - várja a Lungo Drom teljes tagságát és Farkas Flóriánt, az LD elnökét is, hogy közösen tegyenek a cigányságért, és közösen foglaljanak állást, ha a magyarországi cigányságot bármilyen sérelem vagy atrocitás éri.

Az MTI kérdésére, hogy korábban Teleki László MSZP-s és Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő is lemondásra szólított fel, úgy válaszolt: olyan emberek szólítják fel lemondásra akik más szemében a szálkát, sajátjukban a gerendát nem látják. Kolompár Orbán a sajtótájékoztatón azt mondta: a köztársasági elnöki kegyelemben is részesült Farkas Flórián egy újságcikk szerint "háromszor állt bíróság előtt, kétszer felfüggesztett, egyszer letöltendő börtönbüntetést kapott", míg Teleki László a roma holokauszt kárpótlási ügyben nyújtott "nem szakmai hozzáértése" miatt több ezer ember került bíróság elé, és többüket letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, ezért "nekik van a legkevesebb joguk szemrehányást tenni".

Arra a kérdésre, hogy ezen a héten hét OCÖ-s képviselőtársa jelezte kilépési szándékát az MCF-frakcióból, úgy válaszolt: az elmúlt években képviselők jöttek-mentek, de a "hét gonosz, a hetek bandája" nélkül is az OCÖ stabil, erős, én és az általa vezetett elnökség a ciklust végéig vezeti.

Kolompár Orbán kijelentette: "jogerős bírósági döntés, ítélet ellenem még nem született, de ha a bíróság elmarasztal, akkor van olyan tartásom, hogy levonjam a megfelelő konzekvenciát, de se politikusnak, sem a médiának nincs joga pálcát törni felettem, mert bízok a független magyar bíróságban, igazságszolgáltatásban".

Molnár Oszkár, Edelény polgármesterének botrányt kavart kijelentésére utalva újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: Farkas Flóriánnak címzett nyílt levélben arra kérték a fideszes roma politikust, kérje meg pártját, zárják ki a frakcióból Molnár Oszkárt, mert mint fogalmazott, nem méltó a polgári értékrend képviseletére az, aki bármely állampolgárról ilyet állít, majd beismeri, hogy hazudott, és ezt egy bocsánatkéréssel nem lehet elintézni.

Kolompár Orbán a sajtótájékoztatón közölte: levélben arra kérték Bajna Gordon kormányfőt, hogy a támadásokban meghalt hat ember, valamint az Olaszliszkán megölt Szögi Lajos, és a Kiskunlacházán meggyilkolt 14 éves lány családtagjai megsegítésére, hozzon létre egy olyan alapot, amelyen keresztül a hátramaradottak életjáradékot kaphatnak, és ehhez anyagilag az OCÖ is hozzájárul.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt