HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elfogták a romák elleni támadások gyanúsítottjait - OCÖ: a gyilkosok elfogásával új kezdet indulhat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, támadások, debrecen
2009 Augusztus 22    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Egy új kezdet, a félelem és gyűlöletmentes Magyarország megteremtésének alapjait jelentheti az, hogy a rendőrség Debrecenben elfogta a hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadások gyanúsítottjait - reagált az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke az MTI-nek Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteken bejelentésére.

Hirdetmény

A rendőrség véget vetett a magyarországi cigányság ellen több mint egy éve zajló terrornak, félelemkeltésének, ezért köszönet jár - mondta Kolompár Orbán azzal kapcsolatban, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai péntekre virradóra Debrecenben hat embert állított elő a romák elleni támadásokkal kapcsolatban, és négyet délutánig már őrizetbe is vettek.

A roma vezető azt mondta: köszönet jár a köztársasági elnöknek az állami ünnepe tett nyilatkozata, és a cigányellenes támadásokkal kapcsolatban tett következetes kiállása miatt, de a magyarországi cigányság nevében köszönetét szeretné kifejezni a rendőrség mellett azoknak a politikai pártoknak, politikusoknak és közéleti embereknek is, akik szolidaritásukról biztosították az ok nélkül megtámadott családokat, közösséget és népcsoportot.

Kolompár Orbán kijelentette: a gyilkosok kézre kerítése lehetőséget ad egy új kezdet, a romák és nem romák közötti béke, a félelem-, és gyűlöletmentes Magyarország megteremtésére, amelyben cigányoknak és nem cigányoknak egyformán szerepet kell vállalniuk.

Az OCÖ elnöke az MTI-nek azt mondta: soron kívüli egyeztetést kezdeményez Bajnai Gordon miniszterelnökkel a társadalmi béke alapjainak, a cigányság valós integrációjának megteremtése érdekében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt