HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jobb- és baloldali romák is sürgetik Kolompár távozását

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár
2009 Július 22    Forrás: Joó István - Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Lemondásra szólította fel Kolompár Orbán országos cigány önkormányzati elnököt Vajda László, a Cigány Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Érdeklődésünkre már Teleki László, a miniszterelnök romaügyi megbízottja is azt hangsúlyozta: az immár kétszeres vádlott Kolompár döntési helyzet előtt áll.

Hirdetmény

A halmozódó eljárások, vádemelések az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetője ellen határozottan rontják a cigányság megítélését, érdekérvényesítési képességét, s ahogyan Gyurcsány Ferenc öt éven keresztül ártott Magyarországnak, Kolompár Orbán két cikluson keresztül teszi ugyanezt - indokolta Vajda László, az OCÖ tagja, a jobboldali települési és megyei cigány önkormányzatokat tömörítő ernyőszervezet elnöke Zalaegerszegen, miért kellene távoznia az első számú roma vezetőnek.

Ismert: Kolompárt a múlt héttől "jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás és számvitel rendjének megsértése" miatt is vádolja az ügyészség. E büntetőügyben OCÖ-elnökként kénytelen a vádlottak padjára ülni, de egy kiskunmajsai roma civilszervezet vezetőjeként jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt egy bűntényben már vádlott volt eddig is, egy továbbiban pedig gyanúsított. Vajda szerint azért nehéz az OCÖ-elnököt leváltani, mert "zsoldosait jól meg tudja fizetni".

Megkeresésünkre Teleki László (MSZP), a miniszterelnök romaügyi megbízottja előrebocsátotta, a kisebbségi törvény partneri viszonyt jelöl ki a kormány és az országos kisebbségi önkormányzatok között. Ugyanakkor hozzátette: miután immár két büntetőügyben is vádlottá vált Kolompár, ezért el kellene gondolkodnia, mivel tud többet tenni a magyarországi cigányságért, azzal-e, ha megtartja pozícióját, vagy ha mást döntést hoz.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt