HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár-per: mentelmi jog miatt elnapolva

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár
2009 Május 29    Forrás: FH


Ez a cikk archív

Fel kellett függeszteni a Kolompár Orbán és társai ellen folytatott büntetőeljárást a Kecskeméti Városi Bíróságon. Kolompár Orbán, a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet, egyben az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, június 7-én ugyanis indul az európai parlamenti választásokon. Jelöltként pedig megilleti a mentelmi jog - mondta Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkára.

Hirdetmény

emcsak Kolompár Orbánt, hanem a per másodrendű vádlottját, a keceli K. Lászlót is indítja az európai parlamenti választásokon az MCF Roma Összefogás Párt, így a másodrendű vádlottat is védi egyelőre a mentelmi jog. Ezért most felfüggesztették a Kecskeméti Városi Bíróságon az eljárást, bár néhány napja még úgy volt, hogy június 2-án, kedden kezdődik a büntetőper.

A Kecskeméti Ügyészség által még tavaly decemberben benyújtott vádiratban nem csak Kolompár Orbán, hanem felesége, valamint a keceli K. László és a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet adminisztrátorának neve is szerepel. Az ügyészség szerint ugyanis Kolompár Orbán és három társa foglalkoztatási pályázaton elnyert, összesen 7,2 millió forintnyi támogatást használt fel jogosulatlanul.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkára elmondta: az európai parlamenti választások eredményétől függ majd a vádlottak elleni büntetőeljárás folytatása. Amennyiben ugyanis mandátumot szerezne Kolompár Orbán, K. László, vagy mindkét roma politikus, akkor a jelöltekre, illetve képviselőkre vonatkozó mentelmi jog továbbra is megilletné őket, ami új helyzetet hozna az eljárásban. Csak akkor lehetne ugyanis bíróság elé állítani a képviselőket, amennyiben a mentelmi jogukat felfüggesztenék. Ha viszont nem jutnak mandátumhoz június 7-én, akkor folytatja a Kecskeméti Városi Bíróság a jelenleg felfüggesztett eljárást, és új tárgyalási napot tűznek majd ki a perre.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt