HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ku Klux Klan módszer Mendén - horogkeresztet égettek a cigányok utcájába

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  mende, horogkereszt
2009 Május 22    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Horogkeresztet öntöttek benzinből a Pest megyei Mendén egy cigányok lakta utcába, majd meggyújtották péntekre virradóra ismeretlenek. A figyelemfelkeltést, vagy támadást egy fiatal nő vette észre, amikor a hajnali buszhoz tartott, munkába induláskor. A településen egy nappal korábban egy rendszám nélküli fekete BMW terepjárót láttak a cigányok, amelyet üldözőbe vettek, de a rendőrök elől is elmenekült az autós - tudta meg a RomNet.

Hirdetmény

Rafael Gyula, az MCF Pest megyei elnöke, ajki a helyszínen tartózkodott, a RomNetnek azt mondta: reggel óta rettegnek a helybéliek, ugyanis attól tartanak, hogy ez egy tervezett támadás lett volna a cigányok ellen épp úgy, mint Nagycsécsen, vagy Tatárszentgyörgyön, ahol felgyújtották a romák házait, és agyonlőtték a tűzből menekülőket.

A mendei rendőrök hajnali négy óra után kivonultak a helyszínre, és azonnal megkezdték a helyszínelést. Megtalálták azt a benzines kannát, amit amiből kilocsolhatták az éghető anyagot. A szemtanúk kihallgatása tart - mondta Rafael Gyula.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.

Helybéliek a RomNetnek azt mondták: szerda éjjel egy fekete, vagy sötét színű, rendszám nélküli BMW típusú terepjárót láttak a település utcáiban, és a romák járőrszolgálata üldözőbe vették az autót, miközben értesítették a rendőröket. Elmondásuk szerint a rendőrök is üldözték a terepjárót a 231-es úton, de a BMW egy szántóföldön keresztül elmenekült.

A nagycsécsi és a tatárszentgyörgyi romák elleni támadások alkalmával szintén egy sötét terepjáróról beszéltek helybéliek és szemtanúk, amelybőkl valószínűleg felderítették a környéket. A tiszalöki gyilkosság idején is egy sötét autót láttak a szomszédok, amikor agyonlőtték az éppe munkába induló Kóka Jenőt.

Az országos rendőr-főkapitány és a romák elleni Molotov-koktélos és fegyveres támadást vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője már korábban elismerte, hogy a támadók egy terepjáróval, vagy terepen jól mozgó sötét autóval érkeztek a helyszínre, majd a gyilkosságot követően elmenekültek. A támadások autópályák közelében, a cigánytelep utolsó házainál történt.

A rendőrség úgy gondolja, a Mendén történt Ku Klux Klan módszer nem illik a képbe, így nem látnak összefüggést a korábbi támadások és a mostani között. A tatárszentgyörgyi gyilkosságot követően a tűzvizsgálók előbb elektromos tüzet állapítottak meg, a 27 éves Csorba Róbert, és 5 éves kisfia halálát pedig füstmérgezésnek állapították meg. Azt, hogy a kisfiú fejét szétlőtték a támadók, míg apjába több tucatnyi sörét fúródott, és ez okozta a halálát, valamint azt, hogy hatéves kislányuk a lövések következtében olyan súlyosan megsérült, hogy ujját amputálni kellett, nem vették figyelembe, a sebeket a gerendákból kiálló szögek okozta sérülésnek minősítették.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt