HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jön a Gárda - támadástól félnek a romák Ózdon

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda, ózd
2009 április 03    Forrás: Roma Sajtóközpont , vg.hu


Ez a cikk archív

Az Európai Parlament (EP) első választási kampányrendezvényeként demonstrációt tart vasárnap Ózdon a Magyar Gárda Mozgalom (MGM) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom "a vidék közbiztonságáért". A romák ellentüntetést tartanak a békés egymás mellett élés jegyében.

Hirdetmény

Az Európai Parlament (EP) első választási kampányrendezvényeként demonstrációt tart vasárnap Ózdon a Magyar Gárda Mozgalom (MGM) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom "a vidék közbiztonságáért". A romák ellentüntetést tartanak a békés egymás mellett élés jegyében.

Nem egy helyszínen, de egyidőben kezdődnek majd a rendezvények. A rendőrség a szükséges erőkkel biztosítja a helyszíneket. Az EP mandátumra aspiráló jobbikosok a kampány során végigmenetelnek azokon a településeken, ahol konfliktus volt a romák és nem romák közt.

"Elegünk van abból, hogy a fehérgalléros és a megélhetési bűnözés olyan mértékben elszaporodott vidéken, hogy az emberek mindennapi megélhetése került veszélybe" - írja az MGM a demonstrációról szóló felhívásában.

A felvonulást a Jobbikkal együtt szervezik Ózd belvárosában. A rendezvényen felszólal többek közt Morvai Krisztina, a Jobbik EP listavezetője, Kiss Róbert, az MGM főkapitánya, Egyed Zsolt, az MGM Borsod-megyei kapitánya és Murányi Levente, a Jobbik alelnöke. Erre reagálva ellentüntetést jelentettek be a rendőrségen az ózdi roma önkormányzat képviselői. Seres Géza elnökhelyettes a Roma Sajtóközponttal azt közölte: a Gárda és a szerintük cigányellenes felvonulás illetve a társadalmi béke érdekében szervezik az ellentüntetést és körülbelül ezer ember megjelenésére számítanak.

Egy időben, de nem egy helyszínen lesz a két rendezvény.

Seres emlékeztetett arra: februárban atrocitás nélkül sikerült egy ellentüntetéssel megakadályozni Ózdon a Gárda tagtoborzóját, amelyet egy sörözőbe szerveztek. A roma vezető azt is elmondta: öt-hatfős csoportokba verődve őrködnek a romák az ózdi cigánytelepeken és felírják a környékén mászkáló autók rendszámát, mert félnek, hogy támadás éri őket. Ózdon egyébként hat cigánytelep van és tizenháromezerre tehető a romák aránya a csaknem negyvenezer lakosú városban.

Egyedné, Novodonszki Éva, a Borsod- Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivő helyettese azt mondta: a Jobbik ózdi alapszervezetének a vezetője, egyben a Gárda helyi szervezetének az elnöke jelentette be a kampány-rendezvényt a rendőrségen, kétezer főre. Hozzátette: a gárdisták útiránya nem érinti a romák lakta részeket. A másik megyei rendőrségi szóvivő-helyettes, Dobi Tamás azt is elárulta: fokozott lesz a rendőri jelenlét vasárnap Ózdon és a szükséges erőkkel biztosítják majd a helyszíneket.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt