HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mohácsi manipulációval vádolja a Hír TV-t

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Március 17    Forrás: hirszerzo.hu


Ez a cikk archív

A Hír TV Riasztás című műsorának stábja az enyingi benzinkútnál történt események bemutatásával manipulálta a közvéleményt, és félrevezette a rendőrséget - állította keddi sajtótájékoztatóján Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő és ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat szóvivője.

Hirdetmény

A "Mi történt az enyingi benzinkútnál február 14-én? Újabb eljárási hiba a rendőrségnél" - címmel tartott sajtótájékoztatón Mohácsi Viktória és ifj. Bogdán János bemutatott egy videofelvételt, melyet a Hír TV stábja készített február 14-én az enyingi benzinkútnál, a Riasztás című műsorban leadott szerkesztett változatból azonban kimaradt.

A felvételt ismeretlen személy jutatta el hozzájuk cd-lemezen. A lemez nem a nyers felvételeket tartalmazza, hanem egy már vágott változatot. A lemezt eljuttatják az ügyben nyomozó Fejér megyei ügyészséghez.

Korábban a rendőrség ugyanis a televízió felvételeire hivatkozva állította azt, hogy nem támadták meg a benzinkútnál ünneplő társaságot, hanem éppen fordítva, ők voltak a támadók. Csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult ellenük eljárás, hárman még mindig előzetes letartóztatásban vannak.

Csak a dolgok felét vették fel

Mohácsi Viktória a filmet kommentálva felhívta a figyelmet, hogy jól kivehetők azoknak az autóknak a rendszámai, amelyeket a tévéstáb követett. A stáb egyik tagja pedig még útközben valakivel telefonon beszélgetett, és azt mondta neki, hogy "Raffaelék a benzinkúton vannak".

A konvoj autói nem tankolni álltak meg a benzinkúton, hanem egyszerűen félreálltak. A stáb felvételén nem látszik, hogy az autók utasai mit tettek ezt követően, az viszont jól kivehető, hogy az ott tartózkodó körülbelül 10 fős roma csoport tagjai hosszasan tanakodnak, mi is történik. Kezdetben egyáltalán nem léptek fel támadóan.

A műsorban leadott változatban ez a rész nem szerepelt, hanem azonnal az a képsor következett, amikor a romák üvegekkel dobálni kezdték az autókat. A rendőrségi jegyzőkönyvben mindannyian azt állították, hogy provokálták őket: az autókból kiszálló emberek csuklyát viseltek és viperákat vettek magukhoz.

Mohácsi Viktória érthetetlennek tartja, hogy az autókonvoj miért távozhatott a helyszínről. A rendőrség éppen akkor érkezett meg a benzinkúthoz, amikor elhajtottak. A büfében tartózkodók pedig még azelőtt értesítették őket az eseményekről, mielőtt bármi történt volna.

A sajtótájékoztatón mind Bogdán János, mind pedig Mohácsi Viktória megfogalmazta gyanúját, mintha a rendőrség szándékosan nem a megfelelő irányba vizsgálódna, és akár összefüggés is lehet a rendőrség és az elkövetők között.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nemzetközi Roma Nap: Kitűzték a roma zászlót az EP épületére

  • Egy roma vezető szerint a migránsok 90 százaléka terrorista

  • 2010-ben a cigánypolitikában is új időszámítás kezdődött

  • Sztojka Edina ápolónő lett 2019 Aranypánt-díjasa, azaz hétköznapi roma hőse

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyegetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt