HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Menekülnek a romák - rátámadt a dühöngő szomszéd a családra

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romák, támadás, budapest
2009 Március 17    Forrás: RSK ,VGO


Ez a cikk archív

Két egymást követő napon kétszer is rátámadt Budapesten egy férfi a szomszédban élő roma családra.

Hirdetmény

Két, egymást követő napon is rátámadt egy négygyermekes romaasszonyra egy dühöngő szomszéd. A kiérkező rendőrök közölték a megvert asszonnyal: "Ne fesztiválozzon" - közölte szerkesztőségünkkel a Roma Sajtóközpont (RSK).

Először az udvaron megpofozta a négy gyerekes családanyát, majd később rájuk törte a lakásuk ajtaját és majdnem egy óráig fogva tartotta a nőt és a gyerekeket. A rendőrség őrizetbe vette a támadót, majd másnap szabadon engedte. Ekkor a férfi visszament a családhoz és összeverte az anyát és egy nőrokont. A rendőrség újra őrizetbe vette a férfit, a család pedig félelmében elmenekült otthonról.

"Büdös cigányok, megtanítalak benneteket a rendre és a fegyelemre!" - ezt kiabálta a családanya elmondása szerint szomszédja, amikor összeverte gyerekei szeme láttára. L. Hajnalka egy kőbányai önkormányzati bérlakásban négy kiskorú gyerekével: a legkisebb alig kétéves a legnagyobb tizenegy. A harminc éves családanya azt mondta: szomszédja először azért kötött bele az udvaron, mert nem köszönt neki és pofonvágta. A nő elmondása szerint a lakásába menekült a dühöngő férfi elől, aki azonban betörte az ajtót és csaknem egy órán át terrorizálta az asszonyt és a gyerekeket. Az asszony a Roma Sajtóközpontnak arról számolt be: a gyerekeknek ágyon kellett szótlanul ülni, miközben őt szomszédja térdepeltette a földön, köpködte, trágár szavakkal cigányozta és szidalmazta.

A legnagyobb gyereknek csaknem egy óra múlva sikerült kimenekülnie a lakásból és értesítette a rendőröket, akik az anya elmondása szerint amikor kiérkeztek rászóltak, hogy ne fesztiválozzon, de végül mégis elvitték a támadót. Másnap azonban szabadon engedték a harminc éves férfit, aki azonnal visszament a családhoz, és a csengetésre gyanútlanul ajtót nyitó anyát kirángatta az udvarra és ütlegelni kezdte - állítja az asszony.

Elmondása szerint a szemközti építkezésen dolgozó biztonsági őrök tétlenül végignézték, amint őt és a segítségére siető unokanővérét összeverte a szomszéd. A két nő a rendőrséget, az pedig mentőt hívott, és kórházba vitték az asszonyokat. Az orvosi kezelőlap szerint a családanya zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán, és számos hosszanti lefutású hámfosztást találtak a mellkasán. Miután az anya elmondása szerint a rendőrök az első verésnél nem értesítették, hogy elengedték támadójukat, most hiába van egyelőre újra őrizetben, a család félelmében rokonokhoz menekült, és nem mer hazamenni.

Az óvodában pszichológust hívtak a gyerekekhez, mert az egyikük dadogni kezdett, testvérei pedig gyakran sírógörcsöt kapnak. A család kedden kérelmet nyújtott be a kerületi önkormányzat lakásügyi osztályához lakáscserére, amelyet várhatóan pár héten belül bírálnak el.

Az anya elmondta: kilenc éve élnek a házban egyedüli roma családként, de eddig még soha nem volt konfliktusuk senkivel, így a szomszéddal sem, ezért sem érti miért támadt rájuk minden előzmény és ok nélkül. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztályán a Roma Sajtóközponttal azt közölték: a X. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége és testi sértés bűncselekményének az elkövetése megalapozott gyanújával folytat eljárást a férfi ellen.

Arra a kérdésre, hogy miért engedték az első támadás után szabadon azt válaszolták: Az előzetes letartóztatás feltételei nem álltak fenn. Ugyanakkor hozzátették: most azonban indítványozták előzetes letartóztatását. Arra azonban nem volt hajlandó válaszolni a sajtóosztály, hogy vizsgálják-e a két támadás etnikai okát, és azt, hogy a férfi fogva tartotta a családot, kaphatnak rendőri védelmet az áldozatok, és miért nem értesítették őket, amikor először szabadon engedték a támadójukat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt