HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kitüntetést kapott az FCÖ-től a BKV vezére

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Február 13    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Múltunk közös lesz a jövőben is díjat kapott Dr. Kocsis István a BKV Zrt. vezérigazgatója a Fővárosi Cigány Önkormányzattól. Az elismerést csütörtökön adták át a fővárosi közlekedési társaság vezérének. Az FCÖ által tavaly alapított díjat korábban Bencze József altábornagy országos rendőrfőkapitány és Ifj. Sánta Ferenc hegedűművész kapta meg.

Hirdetmény

A díjat a magyarországi cigányság társadalmi integrációját kiemelkedően támogató, azt elősegítő szervezetek, cégek illetve magánszemélyek díjazására alapított az FCÖ, amely kifejezi a társadalmi szolidaritás és összetartozás érzését. Az első alkalommal tartott díjkiosztó ünnepséget még tavaly karácsony előtt tartották Szentendrén, de a BKV vezetője akkor nem tudta személyes átvenni az elismerést, így arra csak csütörtökön kerülhetett sor. Makai István az FCÖ elnöke beszédében elmondta, hogy fontos lépésnek tartja, hogy felelős vezető beosztású emberek felvállalják a hátrányos helyzetű emberek problémáit, de még fontosabbnak tartja, hogy a szavakat valódi tettek is követik, valamint kiemelte, hogy a magyarság és a cigányság együttműködése nélkül a nemzeti egység megteremtése nem lehetséges. Kocsis István tevékenységét méltatva úgy fogalmazott: ő az az ember, aki megtisztítja a közéletet és a BKV-t a korrupciótól, ő merte felvállalni egyedül ezt a küzdelmet.

Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány a tavalyi ceremónián köszönő beszédében kiemelte, hogy az elmúlt év eseményeit figyelembe véve a cigány emberek és vezetők felelős magatartása nagyban segítette a rendőrség munkáját, hozzátette, reméli hogy ez az együttműködés a jövőben is fennmarad és még inkább megerősödik. A díjat különleges formában, saját verssel köszönte meg, a vers az összetartozás fontosságáról szólt.

Maga a díj egy aranygyűrű, melynek dísze a cigánykerék, amit névre szóló gravírozással kap a díjazott.

A díj mellé névre szóló gravírozással, és az FCÖ logójával ellátott üvegtáblát is kaptak az elismerésben részesülők.


A csütörtöki rendezvényen jelen volt Bencze József mellett több kerületi kisebbségi önkormányzati vezető, roma közéleti személyiség.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János Pál

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnökeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt