HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma Integrációs Konferencia a Dél-Alföldön

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Február 10    Forrás: nhv.hu


Ez a cikk archív

A konferencia szervezőinek célja volt, hogy egy olyan adatbázist hozzanak létre a résztvevő szervezetek beleegyezésével, mely a későbbiekben közös pályázati lehetőségek együttműködését segítené elő a roma szervezetek számára.

Hirdetmény

Az I. Regionális Roma Integrációs Konferencia mintaértékű kezdeményezésnek tekinthető a Dél-alföldi Régióban. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, valamint a Kistérségi Koordinációs Hálózat együttműködésével megrendezett konferencia elsődleges célja a roma integrációs tevékenységek áttekintése, az alapfogalmak tisztázása, illetve ebben a témakörben tevékenykedő és sikereket elérő szervezetek bemutatása volt - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A 2010. február 04-én, Szegeden megrendezett konferencia tematikájának összeállításánál kiemelt szempontként szerepelt, hogy olyan ismert, a roma integráció sikeres előmozdításában élenjáró előadók mutassák be szervezeteik munkáját, akik mintaértékű eredményekkel, jó gyakorlatokkal rendelkeznek. Ezzel kívánunk egyrészt együttműködési lehetőséget felajánlani a konferencia résztvevői által képviselt szervezeteknek, másrészt olyan európai uniós és hazai támogatási lehetőségeket szeretnénk bemutatni, melyek a roma kisebbségek számára fejlesztési lehetőségeket biztosítanak.

A konferencia szervezőinek célja volt, hogy egy olyan adatbázist hozzanak létre a résztvevő szervezetek beleegyezésével, mely a későbbiekben közös pályázati lehetőségek együttműködését segítené elő a roma szervezetek számára.

A konferencián elhangzó előadások részeként bemutatásra került a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Mentorprogramja, az Autonómia Alapítvány civil társadalom fejlődéséhez hozzájáruló tevékenységei, a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványának a szegénység és a társadalmi kirekesztettség megszüntetéséhez hozzájáruló kezdeményezések, népegészségügyi programok bemutatása, a Szegedi Esélyek Házának roma integrációhoz való kapcsolódási pontjai, valamint már jó gyakorlatokkal rendelkező civil szervezetek tapasztalatai.

A konferencián, a regisztrációk alapján 32 szervezet vett részt, többségében cigány kisebbségi önkormányzatok, a települések önkormányzatok a témában érintett munkatársai, civil szervezetek, valamint Zentáról is érkeztek vendégek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt