HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma Integrációs Konferencia a Dél-Alföldön

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Február 10    Forrás: nhv.hu


Ez a cikk archív

A konferencia szervezőinek célja volt, hogy egy olyan adatbázist hozzanak létre a résztvevő szervezetek beleegyezésével, mely a későbbiekben közös pályázati lehetőségek együttműködését segítené elő a roma szervezetek számára.

Hirdetmény

Az I. Regionális Roma Integrációs Konferencia mintaértékű kezdeményezésnek tekinthető a Dél-alföldi Régióban. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, valamint a Kistérségi Koordinációs Hálózat együttműködésével megrendezett konferencia elsődleges célja a roma integrációs tevékenységek áttekintése, az alapfogalmak tisztázása, illetve ebben a témakörben tevékenykedő és sikereket elérő szervezetek bemutatása volt - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A 2010. február 04-én, Szegeden megrendezett konferencia tematikájának összeállításánál kiemelt szempontként szerepelt, hogy olyan ismert, a roma integráció sikeres előmozdításában élenjáró előadók mutassák be szervezeteik munkáját, akik mintaértékű eredményekkel, jó gyakorlatokkal rendelkeznek. Ezzel kívánunk egyrészt együttműködési lehetőséget felajánlani a konferencia résztvevői által képviselt szervezeteknek, másrészt olyan európai uniós és hazai támogatási lehetőségeket szeretnénk bemutatni, melyek a roma kisebbségek számára fejlesztési lehetőségeket biztosítanak.

A konferencia szervezőinek célja volt, hogy egy olyan adatbázist hozzanak létre a résztvevő szervezetek beleegyezésével, mely a későbbiekben közös pályázati lehetőségek együttműködését segítené elő a roma szervezetek számára.

A konferencián elhangzó előadások részeként bemutatásra került a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Mentorprogramja, az Autonómia Alapítvány civil társadalom fejlődéséhez hozzájáruló tevékenységei, a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványának a szegénység és a társadalmi kirekesztettség megszüntetéséhez hozzájáruló kezdeményezések, népegészségügyi programok bemutatása, a Szegedi Esélyek Házának roma integrációhoz való kapcsolódási pontjai, valamint már jó gyakorlatokkal rendelkező civil szervezetek tapasztalatai.

A konferencián, a regisztrációk alapján 32 szervezet vett részt, többségében cigány kisebbségi önkormányzatok, a települések önkormányzatok a témában érintett munkatársai, civil szervezetek, valamint Zentáról is érkeztek vendégek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt