HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma Integrációs Konferencia a Dél-Alföldön

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Február 10    Forrás: nhv.hu


Ez a cikk archív

A konferencia szervezőinek célja volt, hogy egy olyan adatbázist hozzanak létre a résztvevő szervezetek beleegyezésével, mely a későbbiekben közös pályázati lehetőségek együttműködését segítené elő a roma szervezetek számára.

Hirdetmény

Az I. Regionális Roma Integrációs Konferencia mintaértékű kezdeményezésnek tekinthető a Dél-alföldi Régióban. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, valamint a Kistérségi Koordinációs Hálózat együttműködésével megrendezett konferencia elsődleges célja a roma integrációs tevékenységek áttekintése, az alapfogalmak tisztázása, illetve ebben a témakörben tevékenykedő és sikereket elérő szervezetek bemutatása volt - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A 2010. február 04-én, Szegeden megrendezett konferencia tematikájának összeállításánál kiemelt szempontként szerepelt, hogy olyan ismert, a roma integráció sikeres előmozdításában élenjáró előadók mutassák be szervezeteik munkáját, akik mintaértékű eredményekkel, jó gyakorlatokkal rendelkeznek. Ezzel kívánunk egyrészt együttműködési lehetőséget felajánlani a konferencia résztvevői által képviselt szervezeteknek, másrészt olyan európai uniós és hazai támogatási lehetőségeket szeretnénk bemutatni, melyek a roma kisebbségek számára fejlesztési lehetőségeket biztosítanak.

A konferencia szervezőinek célja volt, hogy egy olyan adatbázist hozzanak létre a résztvevő szervezetek beleegyezésével, mely a későbbiekben közös pályázati lehetőségek együttműködését segítené elő a roma szervezetek számára.

A konferencián elhangzó előadások részeként bemutatásra került a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Mentorprogramja, az Autonómia Alapítvány civil társadalom fejlődéséhez hozzájáruló tevékenységei, a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványának a szegénység és a társadalmi kirekesztettség megszüntetéséhez hozzájáruló kezdeményezések, népegészségügyi programok bemutatása, a Szegedi Esélyek Házának roma integrációhoz való kapcsolódási pontjai, valamint már jó gyakorlatokkal rendelkező civil szervezetek tapasztalatai.

A konferencián, a regisztrációk alapján 32 szervezet vett részt, többségében cigány kisebbségi önkormányzatok, a települések önkormányzatok a témában érintett munkatársai, civil szervezetek, valamint Zentáról is érkeztek vendégek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt