HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megkezdték a Molotov-koktéllal felgyújtott nagycsécsi ház újjáépítését

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  nagycsécs
2008 November 12    Forrás: Hidvégi-B. Attila - RomNet


Ez a cikk archív

Zajlik az újjáépítése annak a nagycsécsi komfort nélküli családi háznak, amelyet egy héttel ezelőtt ismeretlenek Molotov-koktéllal felgyújtottak és abban egy 40 éves asszonyt és 43 éves testvérét sörétes puskával agyonlőttek. A ház felújítását az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, az Országos Cigány Önkormányzat és tucatnyi roma vállalkozó segítségével végzik.

Hirdetmény

Az alig ezerfős borsodi település szélén, a gödrös földutas Dózsa utcában lévő házban teljesen összeégtek a berendezési tárgyak, ágyak, szekrények, edények és ruhák nagyrésze megsemmisült. A kormos tankönyveket, fazekakat és ágyakat, gyermekek ruháit az udvarra hordta az az öt ember, akik a másfél szobás lakás belsejében leverték a vakolatot, hogy a mennyezet kijavítása után újravakolják és újra festik a falakat.

A kiégett házat felajánlásokból kívül-belül felújítják, és mivel egy beteg gyermeket is nevel a család, és ellátása problémába ütközik, egy fürdőszobát is kialakítanak. A tetőszerkezetet kijavítják, a tereprendezés után új kerítést is építenek a ház köré.

Az épületet várhatóan a jövő pénteken a kormányzat képviselőinek részvételével adják át az elhunyt Nagy Tiborné férjének. A munka megkezdését Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke személyesen ellenőrizte. Elmondta, hogy a család új bútorokat is kap a felújított lakásban. Nagy Tibor köszönetet mondott, hogy felújítják az otthonukat, és a falubeli romák is felajánlották segítségüket, hogy részt vesznek a munkában.

Kijavítják a lövésnyomokat a felgyújtott házzal szemben lévő épületben is, amelyre a támadás éjszakáján szintén Molotov-koktélt dobtak, de tűz nem keletkezett, illetve többször belőttek az ablakon. A házban szerencsére a támadás során nem sérült meg senki.

A hat házból álló utcában, ahol romák laknak, rendőrök járőröznek. A kettősgyilkossági ügyben külön nyomozócsoport alakult, és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai irányítják a csapatot. Az ügyben az országos rendőrfőkapitány 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Barátocskám, te nem is migráns vagy, hanem cigány

  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb értékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt