HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

OFA-program: vádemelés egy Hajdú-Bihar megyei cigányvezető ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Október 16    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Foglalkoztatási Alap (OFA) foglalkoztatási támogatásával kapcsolatban sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt vádat emeltek Aba-Horváth István, a Hajdú megyei Lungo Drom és cigány önkormányzat elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselője ellen. A vád szerint 22 millió forinttal nem tudott a roma vezető elszámolni.

Hirdetmény

A Cigány Vezetők Szakmai Egyesülete 22 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert néhány évvel ezelőtt, és az összeget munkanélküli romák foglalkoztatásra kellett volna fordítani. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány feljelentést tett az ügyben, és sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indult a szervezet vezetője ellen eljárás - adta hírül a távirati iroda.

Aba-Horváth István a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Lungo-Drom Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke, de tagja a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésnek, ahol az egészségügyi, szociális és munkaügyi bizottság tagjaként tevékenykedik. A megyei közgyűlésbe a FIDESZ-KDNP-MAGOSZ színeiben jutott be. De képviselője az Országos Cigány Önkormányzatnak is. Aba-Horváth Istvánt a Fidesz a cigánypolitikusok új reménységének tekinti, és szoros barátság fűzi Debrecen polgármesteréhez, Kósa Lajoshoz, az ellenzéki párt alelnökéhez, országgyűlési képviselőhöz, akinek tavaly decemberben kitüntetést is átadott a cigányságért végzett munkájáért.

A megye vezetőit dicsérve akkor úgy nyilatkozott, a Cigány Területi Önkormányzat 3 millió forintot kapott a megyétől. Emellett 18 millió forint jut roma programokra, amelyből pályázat útján 2 és fél millió forintot kiosztottak 27 szervezetnek és önkormányzatoknak.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke ellen szintén jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indult eljárás egy OFA támogatási projekt kapcsán. Rajta 13 millió forint felhasználását keresik.

A RomNet információi szerint az elmúlt két hónapban több mint egy tucatnyi roma szervezet OFA programját vették átfogó ellenőrzés alá.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt