HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egymásnak ugrottak a roma vezetők - mindenki mondja a magáét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Október 14    Forrás: teol.hu


Ez a cikk archív

A megyei cigány kisebbségi önkormányzat feloszlatását javasolta hétfőn a testület négy tagja. A Magyarországi Cigányok Fórumának (MCF) képviselői úgy vélték: az önkormányzat az elmúlt két évben nem töltötte be hivatását, nincs eredménye a munkájának.

Hirdetmény

A bírálók szerint száz határozatból csak kettőt-hármat hajtott végre a Kalányos János elnök vezette testület. Az MCF mellett a Független Roma Civil Egyesület (FÜROCE) is megfogalmazta korábban hasonló fenntartásait: igaz, ezek az aggályok az ülésen fokozatosan elenyésztek. Bihari László képviselő köpönyegforgatást emlegetett, bírálatát Katona Péter Pál FÜROCE elnökhelyettesnek címezve. Az érintett elmondta: valóban voltak gondjai a működéssel, de azután úgy látta, hogy kellő akarattal van lehetőség az eredményes munkára. Ezért döntött tagtársával együtt a nem mellett, és az így kialakult négy-négyes döntetlen az önkormányzat megmaradását jelentette.

Kalányos János a Lungo Drom listavezetőjeként nyerte el az elnöki tisztet. Arra mutatott rá, hogy a megszűnést szorgalmazó MCF-es képviselők a maguk munkáját is minősítették. - Nem valósak a vádak - húzta alá. - Nem tagadom, hogy néhány határozattal elmaradtam: de a roma önkormányzatban nincs munkatársam, aki ez ügyben napi segítséget nyújtana nekem - mondta Kalányos János.

- Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk érdemi munkát végezni, ha a képviselők együtt gondolkodnak - a megyei és települési önkormányzati vezetőkkel összefogva- a cigányság élethelyzetének javításáért. Azt is ki merem mondani: az MCF-nek nemcsak az lenne a feladata, hogy kritizáljon, hanem tegye közzé hasznos javaslatait is. Ha mi mégsem fogadjuk meg azokat, jóllehet mindannyiunk érdeke ezt kívánná, akkor utána bíráljon.

Az MCF-es Sárközi Károly szerint tettek hasznos javaslatokat, csakhogy azokat a Lungo Drom-FÜROCE többség elutasította. - Ennek következtében elestünk több jelentős forrástól - folytatta Sárközi Károly. - A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Közalapítványnál idén hét pályázat jelent meg. Valamennyire jelentkezhettünk volna, de mégis csak egyre adtunk be pályamunkát. A roma fiatalokat érintő ösztöndíj ügyében is többször felszólaltunk, hiába. Mi, az MCF, a jövőben is letesszük az asztalra szakmai szempontból megalapozott javaslatainkat, de illúzióim nincsenek. Ennek ellenére amennyiben az elkövetkező időkben új alapok határozzák meg a Lungo Drom-FÜROCE frakció működését és gondolkodásmódját, abban az esetben övék a támogatásunk.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt