HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tiltakozik a rendőrszakszervezet - itt megtudhatja, miért!

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr
2008 Augusztus 18    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) tiltakozik az ellen, hogy enyhítsenek a rendészeti szakközépiskolák felvételi követelményein - ezt a szakszervezet főtitkára, Pongó Géza közölte hétfőn az MTI-vel.

Hirdetmény

A főtitkár Draskovics Tibor pénteki kijelentésére reagált. Az igazságügyi és rendészeti miniszter fontosnak nevezte, hogy a mainál sokkal több roma fiatal kerüljön be a rendőrségre, és jelezte: ehhez meg kell változtatni a bekerülési feltételeket és a képzési rendszert.

A miniszter rámutatott arra, hogy a bekerüléshez előírt középfokú végzettség követelménye sokakat - adott esetben éppen a rendőri pálya iránt érdeklődő roma fiatalokat - kizár ebből a lehetőségből. "Az egyik lehetséges megoldás az, hogy be lehessen kerülni a rendőrség kötelékébe az eddiginél alacsonyabb iskolai végzettséggel is, olyan státusba, ami nem teszi lehetővé a rendőri intézkedések teljességének alkalmazását a szükséges végzettség hiányában, ámde a gyakorlati tapasztalatszerzést igen, és mellette természetesen meg lehet szerezni a szükséges képesítést" - mondta Draskovics Tibor, hozzátéve: gondolkodnak azon, ennek milyen pontos szabályait alakítsák ki.

Pongó Géza közleményében azt írta: a szakszervezet szerint a schengeni határral nem rendelkező megyékben jelentkező, a közbiztonságot hátrányosan érintő rendőrhiányt nem a követelményszint leszállításával, hanem a rendőri pálya vonzóvá tételével kell orvosolni.

"Ezt igazolja a nyugdíjas rendőrök visszavételére a minisztérium által meghirdetett kampány kudarcba fulladása is. Mindezek alapján az FRSZ a tiszthelyettesek felvétele során csak az egyenlő mérce alkalmazását tartja elfogadhatónak és minden fórumon továbbra is szorgalmazza a tisztes megélhetést biztosító életpályamodell kialakítását" - tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Draskovics Tibor pénteken arról is beszélt, hogy 150-200 fővel növelné a körzeti megbízottak (kmb) számát; a kmb-sek azon a 100-110 településen állnának szolgálatba a legkésőbb jövő tavaszig, ahol az utóbbi időben megszaporodtak a vagyon elleni, a közrendet, közbiztonságot veszélyeztető jogsértések, és emiatt állandó rendőri jelenlétre lenne szükség. "Ezt biztosítani is fogjuk, ennek személyi-anyagi feltételeit a következő hetekben megteremtjük" - hangsúlyozta.

Pongó Géza ezzel kapcsolatban közölte: a szakszervezet üdvözli a kmb-sek létszámának emeléséről szóló bejelentést, amelyet évek óta halogatnak. Emlékeztetett arra: az FRSZ az elmúlt években több alkalommal is felhívta a rendőrség és az azt irányító minisztérium vezetésének figyelmét a kmb-s hálózat jelentőségére és arra, hogy szükséges a kmb-sek anyagi helyzetének javítása. Mint írta, négy évvel ezelőtt a tárca már elismerte, hogy jogos lenne a kmb-sek besorolásának módosítása, a javadalmazásukat azonban csak az idén júniusban emelték meg.

"A korábbi kezdeményezések - mint például a Doszpot Péter miniszteri biztos irányításával 2002-ben meghirdetett őrsprogram - lényegében a pénzhiány miatt futottak zátonyra. A rendőrség jelenlegi költségvetési helyzetének ismeretében ez a sors fenyegeti a legújabb kezdeményezést is, ha a kormányzat nem biztosít a rendőrállomások létrehozásához megfelelő többletforrásokat" - tette hozzá.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt