HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mentorprogram - további 45 millióval támogatja az OKM

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 December 06    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Egy év alatt kétszeresére növekedett azoknak a diákoknak a száma, akik bejutottak a halmozottan hátrányos helyzetű diákok közül a felsőoktatásba. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a programot még további 45 millió forinttal támogatja - jelentette ki egy tegnapi konferencián Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára.

Hirdetmény

Egy év alatt kétszeresére növekedett azoknak a diákoknak a száma, akik bejutottak a halmozottan hátrányos diákok közül a felsőoktatásba, ezért döntött úgy az Oktatási és Kulturális Minisztérium, hogy a minisztériumi tartalékok terhére a programnak már az ez évre tervezett 36 millió forintos támogatását további 45 millió forinttal emeli meg. A jövőben is azt tervezik, hogy ilyen szintű támogatást biztosítnak a programnak - közölte Arató Gergely. Az államtitkár úgy látja, hogy erre a programra érdemes költeni, mert látható eredménye van - tette hozzá az államtitkár.

Évzáró konferencián a felsőoktatási Katapult Mentorprogram 2007-es eredményeiről, a 2008-as felvételi tájékoztató kampányról, a halmozottan hátrányos helyzetű diákok karrierlehetőségeiről, illetve az őket érintő külföldi ösztöndíjakról hallhattak tájékoztatót a résztvevők a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban.

A szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait elősegítő programot az Oktatási és Kulturális Minisztérium hozta létre 2005-ben az oktatási rendszerben tapasztalható esélyegyenlőség csökkentésének érdekében, és a HÖOK a Hallgatókért Alapítványt bízta meg a projekt vezetésével. A Katapult Mentorprogramba kifejezetten a halmozottan hátrányos helyzetű diákok kerülnek be, köztük nagyszámú fiatal.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Felgyújtották a kárpátaljai romák imaházát és óvodáját is

  • 2-4 évet kaptak Olaszországban, akik felgyújtották cigányok táborát

  • Már nem igazgató a gyermekbántalmazással vádolt angyalföldi iskolavezető

  • Az ORÖ kiállását várja a rendőri intézkedés után meghalt férfi ügyében Setét Jenő

  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt