HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az Országgyűlés elfogadta a Rádió C-t támogató költségvetési módosító indítványt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 November 27    Forrás: Hidvégi-B. Attila - RomNet


Ez a cikk archív

Az Országgyűlés elfogadta kedden a 2008-as költségvetéshez benyújtott módosító indítványok közül azt a mintegy 170-et, amelyet a kormány támogatott. Így 80 milliót kap a működés fenntartására a Rádió C, 70 milliót a Talentum Művészeti Iskola, 50 milliót pedig a Száztagú Cigányzenekar.

Hirdetmény

A támogatott javaslatokra a 334 jelenlevő képviselő közül 327-en szavaztak igennel és heten nemmel; tartózkodás nem volt. Elutasította a javaslatokat az MDF-frakció összes jelenlevő tagja: Csáky András, Csapody Miklós, Herényi Károly, Hock Zoltán, Karsai Péter Pettkó András és Vas János.

A Fidesz-frakció külön szavazást kért arról a javaslatról, amely további 1,5 milliárd forintot javasolt a rendőrség részére. Ezt 341 igen szavazattal, 2 nem ellenében fogadták el a képviselők.

A Fidesz szintén külön szavazást kért arról az indítványról is, amely a települési önkormányzatot megillető, a településre kimutatott személyi jövedelemadó mértékét 1 milliárd 155 millió forinttal emelte. A legnagyobb ellenzéki párt ezen témában benyújtott módosító indítványát leszavazták, a kormány által támogatott módosító viszont 341 igen szavazatot kapott 2 nem ellenében.

A képviselők 208 igen szavazattal 1 ellenszavazat és 132 tartózkodás mellett elfogadták az MSZP-s Jauernik István alternatív javaslatát, amely az önkéntes tűzoltóknak ad 200 millió forint többletforrást.

A KDNP kérésére külön szavaztak arról a javaslatról, amely gazdasági minisztérium befizetését csökkenti a HungaroControl Zrt. ügyében. Az Országgyűlés többsége ezt a javaslatot is elfogadta, de a fideszes és KDNP-s képviselők többsége tartózkodott.

Az Országgyűlés elfogadta, hogy a Rádió C jövőre 80 millió forintot kapjon működési támogatásra a költségvetésből, így Magyarország első roma rádiója 2008-ban biztosan szólni fog. A kérdés az, hogy az évek óta felhalmozott több tízmilliós tarozását miként fogja tudni rendezni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!

  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt