HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egység az OCÖ-ben?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Kolompár Orbán
2007 November 06    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Stabil erőviszonyok között tervezheti Kolompár Orbán elnök vezetésével az Országos Cigány Önkormányzat a jövő évi költségvetését és szakma-politikai elképzeléseit, miután kétharmados többséget szerzett az MCF választási szövetség az 53 fős grémiumban.

Hirdetmény

A Kolompár Orbán vezette frakció, amely 29-ről 37 fősre bővült az abba belépő lungo dromos képviselőkkel, a ciklus végéig tartó szakmai együttműködést kötött. A megállapodás szerint a képviselők nem folytatnak a korábbi években tapasztalt személyeskedő, lejárató politikát, a roma társadalom érdekében az MCF által meghirdetett programelv szerint pártok, és pártpolitikai érdekek fölé helyezve képviselik a romaügyet a testületen belül, és saját szervezetük színeiben.

Kolompár Orbán közölte: számít azon képviselők együttműködő munkájukra is, akik a Lungo Drom frakció tagjai, mert mint mondta, csak közösen, összefogással lehet a hazai cigányság élethelyzetén javítani a foglalkoztatás, az oktatás, a lakhatás és az egészségügy területén.

Az OCÖ és az MCF elnöke ezek szerint maga mögé tudta állítani korábbi ellenzékének nagy részét, ami arra is utalhat, hogy a Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom gyengül. Az átigazolt képviselők azért ültek át, mert rájöttek, hogy a személyeskedés alá ássa nemcsak az OCÖ, hanem saját maguk tekintélyét is, és idővel el kell számolniuk a választóik felé, hogy mit tettek értük a négyéves ciklus alatt.

A korábban sokat bírát Kolompár politikája, munkája mellett szól az is, hogy az OCÖ-n kívüli tevékenységében is integráló szerepet tölt be, ugyanis legnagyobb ellenzéke, Zsigó Jenő és Horvát Aladár is aláírta a Roma Integrációs Tanács (RIT) Civil Ernyőjének közös állásfoglalását. Az eddigi bírálók tárgyalópartnernek tekintik az OCÖ-t, és képesek közösen javaslatokat tenni, véleményezni a Roma Integrácó Évtizede Program (RIÉP) kétéves intézkedési tervét.

"Másfél évtized elteltével a roma politikusok, helyi érdekképviseletek vezetői rájöttek arra, hogy a cigányság katasztrofális helyzetén csak akkor lehet javítani, ha nem személyeskedő politikát folytatunk, ugyanis gyermekeink, unokáink jövőjének a kulcsa a mi kezünkben van. Az évtizedek óta tapasztalt nélkülözésnek, az emberhez nem méltó körülmények közötti vegetálásnak gátat kell szabnunk, fel kell számolnunk, hogy a 21. században teljes jogú tagjai lehessünk mi, és utódaink, Magyarországnak, egy európai közösségnek" - jelentette ki az OCÖ elnöke.

Az országos önkormányzat legsürgetőbb feladatai között a kisebbségi és választójogi törvény módosítást, a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtését, valamint a szaktárcák által koordinált roma programok, a Roma Évtized Program cselekvési tervének végrehajtatását.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt