HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Roma Integrációs Tanács 2007. április 3-i alakuló üléséről

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 április 04    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

2007. április 3-án a Roma Integrációs Tanács megtartotta alakuló ülését. Az alakuló ülésen Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, a Tanács elnöke megbízóleveleket adott át a Tanács munkájában résztvevő állami, illetve kormányzati szervek képviselőinek, valamint a civil szervezetek delegáltjainak. A miniszter tájékoztatójában ismertette a Roma Integráció Évtizede Program Stratégiai Tervét, valamint a roma tanulók 2007. évi ösztöndíjpályázatának koncepcióját.

Hirdetmény

Az ülésen a résztvevők elfogadták a Tanács ügyrendjét és éves munkatervét, valamint megválasztották az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjaihoz kapcsolódó Monitoring Bizottságokba delegált civil képviselőket.

A Roma Integrációs Tanács létrehozásáról 2006 decemberében döntött a Kormány. A Tanács a korábban működő kormányzati romaügyi egyeztető fórumok, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság, illetve a Romaügyi Tanács feladat- és hatásköreit vette át.

A Roma Integrációs Tanács Széles körű képviseletet és hatékonyabb érdekérvényesítést biztosít a roma közösségek számára. A Tanács munkájában 7 civil delegált vesz részt, ők a Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Magyarországi Roma Parlament, a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége, a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF), a Romaversitas Alapítvány, valamint a PHRALIPE Független Cigány Szervezet Országos Szervezete által delegált képviselők. Továbbá a Tanácsba be nem kerülő civil szervezetek köréből Civil Ernyő létrehozásáról döntött Kiss Péter miniszter, amely szervezeteknek is lehetősége lesz a döntés-előkészítési folyamatokban részt venni. A civil képviselők bevonásának eredményeként várhatóan megalapozottabbá, átláthatóbbá és hatékonyabbá válik a romák társadalmi integrációjának elősegítésére irányuló kormányzati tevékenység.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt