HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ismét Molotov-koktélt dobtak egy olaszliszkai házra

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Január 21    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Benzines, vagy gázolajos palackokat dobtak egy olaszliszkai lakóházra szombat késő délután; a tüzet a családtagok még időben eloltották, így a lakás nem égett ki, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a RomNetet Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei elnöke.

Hirdetmény

Ismeretlenek, a romák által lakott családi ház fürdőszoba ablakán keresztül dobtak be két Molotov-koktélt, és a gyúlékony anyag által okozott tüzet a házban tartózkodók fékezték meg.

Dancs Mihály elmondta, hogy a romák éjjel nem mertek aludni, mert újabb támadástól tartottak, és a Borsod megyei településre éjjel egy nagyobb rendőri egységet is kivezényeltek.

Korábban, december közepén gyújtottak fel egy lakást Olaszliszkán, a sátoraljaújhelyi tűzoltóság ügyeletesének akkori tájékoztatása szerint a lakatlan ház egyetlen bebútorozott szobája valószínűleg Molotov-koktéltól kapott lángra, a tüzet azonban akkor is sikerült gyorsan megfékezni. A hivatalos rendőrségi álláspont szerint azonban nem történt szándékos gyújtogatás.

December közepétől - több napon át - romák lakta házakat találtak el kövekkel, ablakokat törtek be ismeretlen tettesek az olaszliszkai Dankó Pista utcában, egy ízben sörétes puskával is rálőttek az egyik házra. Az elkövetők a néhány házat körülvevő sűrű bozótosból támadtak, így a lakók csak árnyakat láttak futni a bokrok között, azonosítani nem tudták őket.

Nagy János alezredes, a sárospataki rendőrkapitányság vezetője január második hetében úgy döntött, mivel nyugalom volt a településen, nem látja indokoltnak a 24 órás rendőri szolgálat fenntartását, ezért kivonta a kiemelt rendőri erőket a településről. Fercsák László a helyi roma önkormányzat elnöke is nyugodtnak ítélte a helyzetet, mert állítása szerint már nem dobálják kövekkel a romák házait és megszűntek a fenyegető levelek és telefonhívások.

Múlt szombaton egy ittas férfi felvett autójába három roma gyermeket, majd padlógázzal elindult, és - a három kiskorú gyermek állítása szerint - szándékosan egy betonoszlopnak hajtott. Az egyik gyermek súlyosan megsérült a balesetben, több napig a kórház intenzív osztályán ápolták. Az ittas sofőrt a szülők feljelentették.

A rendőrség tavaly október közepétől őrizte Olaszliszka nyugalmát. Akkor a község egyik utcáján gyermekei szeme láttára verték agyon Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort egy kislányt, aki könnyebben sérült meg.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt