HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyomozás az OCÖ-ben: a tettes egyelőre ismeretlen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2007 Január 04    Forrás: Joó István-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Befolyással való üzérkedés gyanúja - ez a legújabb szála annak a szerteágazó nyomozásnak, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat a baloldali vezetésű Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdálkodási visszásságai miatt. A büntetőügy 2005 márciusa óta tart.

Hirdetmény

Többek között hűtlen kezelés, illetve sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás az OCÖ költségtérítési elszámolásaival, valamint egy kríziskeret felhasználásával kapcsolatban. Amint azt Liskány Csabától, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának alosztályvezetőjétől megtudtuk, a 2003-as, 2004-es, 2005-ös időszakra terjed ki a több millió forintról szóló - immár a végéhez közeledő - nyomozás. Csakhogy a napokban a rendőrség elkülönített egy további eljárást, amely a számvitel rendjének megsértése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt zajlik ismeretlen tettes ellen. Szintén új fejlemény: immár befolyással való üzérkedés gyanúja miatt is nyomozzák a cigány képviselő-testülettel kapcsolatba hozható személyek tevékenységét, jelenleg gyanúsított egyik ügyben sincs - tudtuk meg Liskány Csaba őrnagytól.

A feljelentő Farkas Antal képviselő - a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) elnökhelyettese - lapunknak azt állította: Kolompár Orbán OCÖ-elnök szűk köréhez tartozó képviselők törvénytelenül úti előlegeket vettek fel, s ezekkel nem számoltak el. Szerinte a tucatnyi érintett mindegyike az OCÖ-elnök csapatának, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) a tagja. A roma önkormányzat némely vezetője Farkas szerint bizonyos különkeretekhez is törvénytelenül nyúlt. A feljelentő azt is hangoztatta: a befolyással üzérkedés egy roma vállalkozók számára kiírt pályázattal függ össze. Kolompár Orbán munkatársunkkal azt közölte, az ügyről semmiféle információja nincs, ezért nem kíván nyilatkozni.

Az új országos kisebbségi önkormányzatokat március 4-én választják. A voksolás közeledtével a cigány politikai közélet átpolarizálódott. Az MCF-fel szövetségre lépett az a - Horváth Aladár és Dancs Mihály által fémjelzett - Roma Polgárjogi Mozgalom, amely eddig Kolompárék ellenfeleként viselkedett. A mostani OCÖ-elnök szövetségese lett az eddig szintén ellenzéki Dógi János CSZOSZ-elnök is. Helyettese, Farkas Antal azonban névrokona, a Farkas Flórián vezette Lungo Drom mögé állt sokadmagával, ahogyan a EURIFE nevű szervezet több prominense is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt