HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Cigányügyi Tárcaközi Bizottság 2006. november 28-i üléséről

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 November 30    Forrás: EchoTV


Ez a cikk archív

Új Magyarország Fejlesztési Terv, Operatív Programok romákat érintő vonatkozásai A Cigányügyi Tárcaközi Bizottság 2006. november 28-i ülésén az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjainak, illetve az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat, köztük a cigányságot célzó fejlesztéseinek ismertetésére került sor - áll a bizottság közleményében.

Hirdetmény

Az ülésen részt vett Kovács István Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnök-helyettese, aki hangsúlyozta, hogy valamennyi Operatív Programban kiemelt horizontális prioritásként jelennek meg a társadalmi kohézió és az esélyegyenlőség szempontjai. A hátrányos helyzetű rétegek társadalmi integrációját elősegítő komplex fejlesztések elsősorban a Társadalmi Megújulás Operatív Program, illetve a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program, valamint a Regionális Operatív Programokban jelennek meg.

Elnök-helyettes úr hangsúlyozta, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv "zászlóshajó" projektjei között kiemelt helyen szerepel a leghátrányosabb helyzetű 28 kistérség komplex fejlesztése, amelynek egyik legfontosabb célja az e térségekben élő romák esélyeinek javítása.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium munkatársa a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kidolgozandó intézkedések közül kiemelte a foglalkoztatást elősegítő járulékkedvezmények kiterjesztését a munkaerőpiaci szempontból leghátrányosabb helyzetű csoportokra, illetve a roma foglalkoztatás-szervező menedzseri hálózat kiterjesztését a munkaügyi szervezet egészére.

Az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők foglalkoztathatóságának javítására irányul a Lépj egyet előre program tervezett folytatása. A társadalmi befogadás erősítését szolgálják a Biztos Kezdet Program kiterjesztése, illetve a romákkal szemben megjelenő diszkrimináció csökkentésére irányuló programok.

Pásztohy András miniszteri biztos úr ismertette az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 között megvalósuló programjait, költségvetési kereteit. A hátrányos helyzetű kistérségeket célzó fejlesztések keretében többek között lehetőséget kívánnak biztosítani a közösségi terek, közösségi szolgáltatások kialakítására, falumegújítási programok támogatására, illetve a program lehetőséget ad arra, hogy a roma közösségek is hatékonyan be tudjanak kapcsolódni az agrár-vállalkozásokba is.

Jelenleg zajlik az Operatív Programok akcióterveinek kidolgozása, amelyről a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság kormányzati tagjai és civil résztvevői a bizottság decemberi ülésén tájékoztatást kapnak.

Budapest, 2006. november 29.

Kiadó: Szociális és Munkaügyi MinisztériumHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt