HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Se a Fideszt, se az MSZP-t nem érdekelte a mohácsi roma fórum

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mohács, Svédország
2006 November 28    Forrás: Független Hírügynökség


Ez a cikk archív

Több meghívott politikus nem jelent meg azon a mohácsi fórumon, amelyet a romák tömeges kivándorlásának megállítása érdekében szerveztek. Nem jött el Szilvásy György kancelláriaminiszter, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, Kis Péter szociális miniszter pedig a tárca roma integrációs osztályának munkatársával képviseltette magát.

Hirdetmény

A megbeszélésen Johan Bergmund, a svéd nagykövetség másodtitkára ismételten elmondta, hogy a skandináv országban uniós tagállamok polgárai nem kérhetnek menedékjogot, ezért eddig valamennyi magyar roma kérelmét elutasították. Munkát Svédországban csak azok kaphatnak, akik svéd vagy angol nyelvismerettel, szakképzettséggel és elegendő pénzzel rendelkeznek ahhoz, hogy lakást béreljenek, és fedezzék az egyéb szükségleteiket.

Szirmai István, a Szociális és Családügyi Minisztérium munkatársa elmondta: a romáknak azt kell megérteniük, hogy akkor juthatnak munkához, ha szakképesítést szereznek. Hozzátette: a közeljövőben 300 millió forintos közmunkaprogramot indítanak a három dél - dunántúli megyében, amelyből jelentős hányad jutna Baranyának. A 25 - 30 leghátrányosabb kistérségben komplex kisebbségi program indítását tervez a kormány, 2007 - től pedig kiírják a roma gyerekek tanulását támogató ösztöndíjakat.

Vonyó János, a Baranya Megyei Munkaügyi Központ igazgatója elmondta: az elmúlt fél évben 370 embert kerestek meg azzal, hogy a központ által szervezett képzés keretében fejezze be az általános iskola utolsó két osztályát, de fél év alatt mindössze 14 érdeklődő akadt, akik közül nyolcan szerezték meg az általános iskolai bizonyítványt. Az elmúlt hetekben legalább 130 roma utazott Mohácsról Malmöbe a szebb élet reményében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt