HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Példát mutattak a cigányok az elmúlt napokban - Horváth Aladár

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Horváth Aladár
2006 Szeptember 26    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A magyarországi romák méltóságból, állampolgári öntudatból példát mutattak az elmúlt napokban - mondta Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) vezetője Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján vasárnap, a hét eseményeiről beszélve.

Hirdetmény

A romavezető leszögezte: a cigánytársadalom élte át a legtöbb szenvedést és "megnyomorítást" a rendszerváltást követő 16 évben.

A jószerivel teljes foglalkoztatottságból a teljes munkanélküliségbe zuhant a romák mintegy félmilliós népessége - mondta.

A romák az erőszakmentes polgárjogi küzdelem útját választották, nem vonulnak az utcákra, nem választanak erőszakos megoldást problémáik megoldására - tette hozzá.

Magyarország számára a békés, demokratikus megoldások adhatnak kiutat a mostani helyzetből. A romák - politikai reprezentációja, képviselete - megoldatlan mind helyi, mind pedig parlamentáris szinten, a magyar politika "közönyös maradt velünk szemben" - mondta Horváth Aladár. A cigányemberek ezért szeretnének hangot adni tiltakozásuknak, ugyanakkor a romák békeszeretőek is.

Horváth Aladár szerint, az elmúlt hetek, hónapok történései azt bizonyítják, hogy azon településeken, ahol a vezetés együttműködik a romákkal, ott valóban elindulhat a fejlődés. Egyre inkább kialakulóban van egy olyan nézet a cigányemberek között, hogy a fejlesztés az elsődleges "be kell vinni a cigánytelepekre a közműveket, emberi körülményeket kell teremteni az élethez". Az RPM szlogenje a választásokon: "veletek és értetek élünk" - mondta a polgárjogi vezető, hozzátéve, hogy a mozgalom ennek jegyében politizál.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt