HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Roma Polgárjogi Alapítvány állásfoglalása a régi-új ordas eszmék megjelenésével szemben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Szeptember 15    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Roma Polgárjogi Alapítvány - tudomásul véve a gyülekezési jogot, és a véleménynyilvánítás szabadságát szabályozó hatályos alkotmányos törvények tartalmát - kiáll ezeknek a jogoknak a jogszerű gyakorlása mellett, és jogszerűtlen korlátozásuk ellen.

Hirdetmény

Mindemellett a köztársaság, és a demokrácia elleni nyílt szervezkedés esetében - álláspontunk szerint - megfontolandó a hatóságok részéről az, hogy államellenes bűncselekmény előkészítéseként értékelhető-e - egy nyíltan állam elleni szervezkedés által meghirdetett - gyülekezési jognak gyakorlása.

A polgári jogok gyakorlásáért síkraszálló szervezetként visszautasítjuk a nyilaskeresztes ordas eszmék mindenkori terjesztőinek, szervezeteinek bármilyen tevékenységét, és ezek ellen demokratikus eszközeinkkel fellépünk. Szolidárisak vagyunk más tiltakozókkal, és csatlakozunk a hungarista "gondolatok", és tettek elleni véleménynyilvánítókhoz, és tiltakozókhoz.

A kinyilvánított nyilaskeresztes demonstrációkkal szembeni véleményünk mellett, kiállunk a hétköznapi rasszizmus, és diszkrimináció nem kevésbé rejtett, és leplezett megnyilvánulásai ellen is, még ha azok nem is hungarista eszmeként fejtik ki kártékony hatásukat köztársaságunkban.

Felhívjuk az állami, társadalmi és gazdálkodó szervezeteket, minden állampolgárt arra, hogy ne tűrjék el sem a jogalkotásban, sem a jogalkalmazásban, sem a társadalmi élet egyéb területén, a bármilyen alapon megnyilvánuló rasszizmust, diszkriminációt, a polgári jogok megsértését hazánkban, és hazánkon kívül sem!

A demokrácia minden eszközével akadályozzuk meg a nyilaskeresztes, és a nem nyilaskeresztes rasszizmus és diszkrimináció minden formáját: a "gondolat" ellen gondolattal, a szervezkedéssel szemben szervezkedéssel, a véleménnyel szemben véleménnyel, és a tettel szemben tettel!


Roma Polgárjogi Alapítvány
Horváth Aladár
elnökHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt