HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Roma Polgárjogi Alapítvány állásfoglalása a régi-új ordas eszmék megjelenésével szemben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Szeptember 15    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Roma Polgárjogi Alapítvány - tudomásul véve a gyülekezési jogot, és a véleménynyilvánítás szabadságát szabályozó hatályos alkotmányos törvények tartalmát - kiáll ezeknek a jogoknak a jogszerű gyakorlása mellett, és jogszerűtlen korlátozásuk ellen.

Hirdetmény

Mindemellett a köztársaság, és a demokrácia elleni nyílt szervezkedés esetében - álláspontunk szerint - megfontolandó a hatóságok részéről az, hogy államellenes bűncselekmény előkészítéseként értékelhető-e - egy nyíltan állam elleni szervezkedés által meghirdetett - gyülekezési jognak gyakorlása.

A polgári jogok gyakorlásáért síkraszálló szervezetként visszautasítjuk a nyilaskeresztes ordas eszmék mindenkori terjesztőinek, szervezeteinek bármilyen tevékenységét, és ezek ellen demokratikus eszközeinkkel fellépünk. Szolidárisak vagyunk más tiltakozókkal, és csatlakozunk a hungarista "gondolatok", és tettek elleni véleménynyilvánítókhoz, és tiltakozókhoz.

A kinyilvánított nyilaskeresztes demonstrációkkal szembeni véleményünk mellett, kiállunk a hétköznapi rasszizmus, és diszkrimináció nem kevésbé rejtett, és leplezett megnyilvánulásai ellen is, még ha azok nem is hungarista eszmeként fejtik ki kártékony hatásukat köztársaságunkban.

Felhívjuk az állami, társadalmi és gazdálkodó szervezeteket, minden állampolgárt arra, hogy ne tűrjék el sem a jogalkotásban, sem a jogalkalmazásban, sem a társadalmi élet egyéb területén, a bármilyen alapon megnyilvánuló rasszizmust, diszkriminációt, a polgári jogok megsértését hazánkban, és hazánkon kívül sem!

A demokrácia minden eszközével akadályozzuk meg a nyilaskeresztes, és a nem nyilaskeresztes rasszizmus és diszkrimináció minden formáját: a "gondolat" ellen gondolattal, a szervezkedéssel szemben szervezkedéssel, a véleménnyel szemben véleménnyel, és a tettel szemben tettel!


Roma Polgárjogi Alapítvány
Horváth Aladár
elnökHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt