HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki vizsgálódik a rasszista ízű MSZP-s kirohanás miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Június 23    Forrás: Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Vizsgálatot indít a sárbogárdi önkormányzat szocialista képviselőjének rasszista ízű kirohanásával kapcsolatban Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős államtitkára.

Hirdetmény

A Magyar Nemzet dokumentumok alapján beszámolt róla, a sárbogárdi testület ülésén egy szocialista városatya azért utasította el a gyermekvállalási segély bevezetését, mert szerinte annak nem kellene szaporodnia, akinek ez a juttatás szociális alapon járna. Az egyszeri, húszezer forintos juttatást a Fidesz képviselői javasolták.

A javaslattal kapcsolatban felszólaló szocialista képviselők úgy fogalmaztak: ez a támogatás azoknak a rétegeknek szolgálna, akiknek nagy többsége munka nélkül akar élni, és ki akarja használni a kiskapukat. Egy másik MSZP-s képviselő szerint a tisztességes embereket nem kell húszezer forinttal gyermekvállalásra ösztönözni. A legélesebben azonban a szintén szocialista Etelvári Zoltán (MSZP) fogalmazott. Etelvári a lap kérdésére elismerte, hogy azt mondta: a legtöbb igénybevevőnek nem kellene szaporodnia. A városatya szerint ez nem rasszizmus.

Teleki László a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, valóban az hangzott-e el, amit a lap leírt. A romaügyi államtitkár tudatta: a testületi ülés szó szerinti jegyzőkönyvét még a héten elkéri a sárbogárdi önkormányzattól. Közölte azt is: ha valóban elhangzottak ezek a mondatok, akkor az MSZP országos elnöksége elé viszi az ügyet. Hozzátette: még a nyári szünet előtt szeretne végére járni a történteknek, így szeretné legkésőbb a jövő héten lezárni a vizsgálatot.

Nehéz vitatni, hogy rasszista íze van a szövegnek - fogalmazott Gusztos Péter (SZDSZ) Etelvári Zoltán kijelentését kommentálva. A liberális, kisebbségvédő párt ügyvivője hozzátette: az effajta megnyilatkozásokról minden demokratának megvan a véleménye.

Etelvári Zoltán az MTI-vel tegnap már azt közölte: amit mondott, nem a romákra, hanem az élősködő, lumpen elemekre értette. A lap munkatársának vasárnap délután ugyanakkor úgy fogalmazott: lassan a kisebbség van többségben, ami nem rasszizmus, hanem tény. Nedoba Károly, az MSZP helyi frakciójának vezetője így magyarázkodott: "Olyanfajta emberekre gondoltam, faji, etnikai hovatartozás nélkül, akik kihasználják a kiskapukat."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt