HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az OCÖ szeretné meghallgatni a pártok EP-listáján szereplő roma jelölteket

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma
2004 Március 27    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a magyarországi roma társadalom hatékony képviselettel rendelkezzen az Európai Parlamentben, így a közeljövőben szeretné külön-külön meghallgatni a pártok EP-listáján szereplő roma jelölteket, Mohácsi Viktóriát az SZDSZ és Járóka Líviát a Fidesz-MPSZ részéről, valamint az MSZP Cigánytagozata által a visszalépett Kóczé Angéla helyére jelölt Bán Imrét is.

Hirdetmény

Az OCÖ elsősorban arra kíváncsi, hogy a jelöltek milyen koncepcióval rendelkeznek arra vonatkozólag, hogyan lehetne elősegíteni európai szinten a cigányság társadalmi integrációját. Az országos önkormányzat reméli, hogy a rövidesen hivatalosan is megkezdődő pártkampányokban kellő súllyal fognak megjelenni a romaüggyel kapcsolatos kérdések, és az azokra kínált megoldási javaslatok.

Az OCÖ ugyanakkor csalódottságát fejezi ki amiatt, hogy az MSZP listáján a kevésbé esélyes 18. helyet ajánlották fel a párt korábbi jelöltjének, Kóczé Angélának, mert ez a magyarországi romák számára olyan látszatot kelthet, mintha a baloldal nem venné komolyan cigányság érdekeinek képviseletét. A Fidesz jelöltjének, Járóka Líviának felajánlott biztos befutó hely azonban nem lehet garancia a hatékony képviselet megteremtésére, hiszen tapasztalataink szerint maguk a képviseltek sem ismerik a jelöltet, és annak korábbi, romaügyben végzett munkáját.

Az OCÖ április 8-án, a Cigányság Világnapján tanácskozást szervez, melynek témája az európai roma képviselet jövője, a roma társadalom uniós lehetőségeinek számbavétele, valamint a magyarországi roma szervezetek csatlakozás utáni szerepvállalása lesz.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt