HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma korrupció - Csalással vádolják az MSZP fővárosi képviselőjét

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas Jenő
2004 Március 13    Forrás: HírTv


Ez a cikk archív

Csalással, korrupcióval és vesztegetéssel vádolja több magánszemély a 7. kerületi roma önkormányzat elnökét. Úgy vélik, Farkas Jenő - aki egyben a fővárosi MSZP tagja is - méltányossági alapon megszerezhető lakások tulajdonjogát ígérte, családonként 800 ezer forintért cserébe. A károsultak elmondták: a roma vezető a kerület szocialista képvielőinek megvesztegetésére akarta felhasználni a pénzt.

Hirdetmény

Farkas Anasztázia méltányossági alapon szeretett volna lakáshoz jutni, ezért az erzsébetvárosi roma kisebbségi önkormányzat elnökéhez, - Farkas Jenőhöz fordult. Az asszony elmondása szerint, az elnök először egy üres önkormányzati lakás feltörését javasolta neki. Végül 800 ezer forint kenőpénzért cserébe, megígérte: megvesztegeti a kerület szocialista képviselőit a lakásért cserébe.

A sértett elmondta: "Én két részletben fizettem ki neki, egyszer adtam 600 ezer forintot: A másikat - a 200 ezret- amit az OTP-től vettem fel, amit a mái napig sajnos nem tudok visszafizetni. Avval indokolta, hogy a bizottsági tagokba (sic!) meg kell vesztegetnie, ahhoz, hogy én kapjak lakást."

Azóta, hogy az asszony tanúk előtt átadta a pénzt, nem történt semmi. Most se lakása, se pénze. Amikor pedig ezt kifogásolta Farkas Jenőnél, akkor az elnök - állítólag - a nemiszervét ajánlotta fel neki. Az MSZP-s képviselő tagadja a történteket. Elmondása szerint: ő sohasem vett át pénzt az asszonytól, merthogy jogilag nem is volt rá felhatalmazva. Ennek ellenére, Farkas - fültőgyulladás és egy esetleges szívinfarktus miatt - nem állt kamera elé.

A Hír Tévének fia, Farkas Attila nyilatkozott: "Ahhoz, hogy valaki kapjon a VII. kerületben lakást, - amit az imént elmondtam - ehhez 15-20 ember kell, hogy megszavazzák. Ez lehetetlenség, hogy ez így történt volna, és mi állunk elébe a tanuinak is, meg bárkinek is állunk elébe, hogy ez mi mindvégig cáfoljuk és tagadjuk, hogy ez nem így van".

A rendőrségi nyomozást a napokban indítja el a kerületi rendőrfőkapitányság.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt