HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbán: 2006-ban romák dönthetnek a kormányalakításról

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár
2004 Január 13    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

A romák és a szocialisták közös sajtónyilatkozatban cáfolják, hogy pénz fejében léptek volna be tömegesen a cigányok az MSZP Vas Megyei Szervezetébe. Erről egy egyeztető fórumon tárgyaltak a roma és a szocialista vezetők Szombathelyen.


Hirdetmény

A Vas megyei romák vezetői decemberben számoltak be arról, hogy a szocialista párt aktivistái romákat léptettek be a pártba úgy, hogy cserében pénzt ígértek nekik. Akkor a szocialista párt Vas megyei vezetői jogi lépéseket fontolgattak az ügyet kirobbantó romákkal szemben. A mostani egyeztető tárgyalás végére azonban közösen cáfolták az esetet.

Szabó Lajos elnök, MSZP Vas Megyei Szervezete: Azt sikerült tisztázni, hogy a közelmúltban egyetlen vasi szocialista szervezetbe sem történt tömeges tagfelvétel a romák köréből. Az, hogy roma nemzetiségű magyar állampolgár a szocialista pártba, a szocialista párt alapszabálya szerint saját maga akaratából, jó szántából belép, az egy teljesen természetes dolog.

A tárgyalást mindkét fél eredményesnek ítélte. Úgy döntöttek, nem terelik jogi útra az ügyet. A jövőben pedig az együttműködésre helyezik a hangsúlyt. Ugyanakkor Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke kijelentette, a romákkal a jövőben minden politikai erőnek számolnia kell.

Kolompár Orbán elnök, Országos Cigány Önkormányzat: Igenis tudomásul kell venni mindenkinek, minden pártnak, aki politizál ebben az országban, hogy a magyarországi roma társadalom a szavazatai arányában a belpolitika meghatározó tényezőjévé váltak. És igenis, hogyha az országos önkormányzat egyben tudja tartani ezt a komoly erőt, akkor 2006-ban el tudjuk dönteni mi romák, hogy melyik párt alakíthat kormányt.

Az ügyben egyébként az MSZP Vas Megyei Szervezetének Etikai Bizottsága vizsgálatot indított. Ez azonban eddig még nem zárult le.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt